Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Sunday, December 11, 2011

Queen Park Rangers lawan Kelantan The Red Warriors 2012

View Comments




Joey Barton antara bintang QPR
Tan Sri Tony Fernandes, CEO Air Asia Berhad di laporkan berminat untuk membawa pasukan dari Liga Perdana Inggeris yang dimiliki beliau, Queen Park Rangers ke Malaysia pada tahun hadapan.

Beliau telah mencapai persetujuan lisan bersama Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa untuk membawa QPR untuk pertama kalinya ke Malaysia dan mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Kelantan.

Perlawanan persahabatan dengan pasukan Kelantan ini dijangka akan diadakan pada bulan Jun atau Julai 2012 iaitu selepas berakhirnya musim Liga Perdana Inggeris musim ini.

Antara bintang QPR yang dikenali ramai adalah Joey Barton dan Shawn Wright Phillips yang dibawa masuk selepas pengambil alihan QPR oleh Tony Fernandes.

QPR adalah pasukan kedua dari Liga Perdana Inggeris yang dimiliki oleh rakyat Malaysia apabila Tan Sri Tony Fernandes bertindak membeli 66% saham QPR daripada Bernie Ecclestone.

Pada 18 Ogos 2011, beliau secara rasminya diperkenalkan sebagai pemegang saham QPR terbesar dan merupakan pengerusi QPR Holding Limited.

Untuk Rekod, Cardiff City FC ialah kelab EPL pertama yang berjaya dimiliki oleh rakyat Malaysia iaitu Dato' Chan Tien Ghee pada tahun 2010. Anak beliau, Nicholas Chan juga merupakan pemain skuad Piala Presiden Kelantan musim 2011.


artikel ini dipetik dari http://mugonopak.blogspot.com
terima kasih kepada admin blog mugonopak kerana memberi izin.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Pemain KELANTAN The Red Warriors Musim 2012

View Comments
stadium sultan muhammad IV (stadium keramat The Red Warriors)




Goalkeeper
1. Khairul Fahmi Che Mat (Jersi 19)
2. Shahrizan Ismail (Jersi 1)
3. Syawzwan Yusof (Jersi 20)


Defender
1. Rizal Fahmi Abdul Rosid (Jersi 17)
2. Mohd Farisham Ismail (Jersi 6)
3. Zairul Fitree Ishak (Jersi 24)
4. S. Subramaniam (Jersi 3)
5. Daudsu Jamaludin ( Jersi 15)
6. Azizi Mat Rose (Jersi 2)
7.Mohamad Abdul Aziz Ismail (Jersi 11)
8.Nik Shahrul Azim (Jersi 5)

Midfielder
1. Mohd Badri Muhd Radzi (Jersi 16)
2. Shakir Shaari (Jersi 8)
3. Izuan Solahuddin (Jersi 26)
4. Khairul Izwan Rosli (Jersi 27)
5. Nurul Azwan Roya (Jersi 12)
6. 
S.Chanturu (Jersi 23)
7. Norfarhan Mohamad (Jersi 10)
8. Indra Putra (Jersi 13)
9. Emmanuel Okine (Jersi 4)
10. Zamri Ramli (Jersi 14)
11. Zakari (Jersi 21)
Striker
1. Norshahrul Idlan Talaha (Jersi 9)
2. Ramzul Zahini Adnan (Jersi 7)
3. Mohd Ghaadar (Jersi 22)
4. Denny Antwi (Jersi 18)
5.Mohd Aris Zaidi (Jersi 28)
6.Azlan Ismail (Jersi 25)

Penyokong setia The Red Warriors ( Kelantan FA )




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, December 10, 2011

Group Kelantan FA dalam kejohanan AFC cup 2012

View Comments

Pada kejohanan AFC CUP 2012 kelantan akan berada di kumpulan H bersama dengan Ayeyawady United , Arema Indonesia dan Navibank Saigon. Diharap kelantan menjadi antara pasukan yang paling digeruni di rantau Asia.

dapatkan maklumat lanjut mengenai pasukan kelantan the red warriors di http://theredwarriors.com


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, May 8, 2011

Blog b4ns dah bersawang.

View Comments
sejak dua bulan ni blog b4ns sangat2 bersawang. tak sempat lak nak updated blog. faktor-faktor yang menyebabkan blog b4ns bersawang:


  • kebosanan menggunakan Berukband. teramatlah slow. nak buat pape pun buat sakit hati je. 
  • Kabel telefon area rumah b4ns kena curi lagi oleh penagih-penagih dadah yang bersepah kat sini. dah dua kali hampir berjaya tangkap pencuri kabel tu. tapi diorang lagi pantas. sebab nak tangkap tu buat kerja sorang2. orang kampung b4ns tak sepakat. sebab kalau buat macam round2 malam2 tu akan menjadi masalah. sebab di kampung b4ns tu ideologi politik sangat kuat. sampai berpecah belah semangat perpaduan antara sesama islam.
  • Busy memanjang kerja. masa untuk updated blog sangatlah terhad.

itu je laa kot sebab2 knape blog b4ns bersawang. risau jugak PR blog ni jatuh. skang ni PR blog b4ns 2/10.

maybe selepas kabel telekom tu di ganti ,b4ns boleh la nak updated blog ni. byk benda nak dikongsi dengan kawan2 semua. ok

TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG BLOG B4ns. SORRY TAK DAPAT NAK BALAS KUNJUNGAN ANDA.. NATI ADA MASA B4NS AKAN LAWAT SEMUA..



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, April 3, 2011

Pra Olimpik Malaysia vs Lebanon Di SSMIV Kota Bharu.

View Comments
Mungkinkah Perlawanan Pra Olimpik Malaysia Vs lebanon akan Diadakan di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV akan menjadi kenyataan. Jika menjadi kenyataan, ianya akan menjadi sejarah bagi rakyat negeri Kelantan.




Tan Sri Annuar Musa  KAFA akan kemuka cadangan dan permohonan agar PERLAWANAN PRA OLIMPIK ANTARA MALAYSIA VS LEBANON JUN INI DI ADAKAN DI KOTA BHARU. Saya akan cuba. Jurulatih ONG KIM SWEE bersetuju dan saya telah minta Dato Affendi susuli. Saya harap Perbadanan Stadium beri kerjasama baiki segera bilik persalinan dan bilik media. Dan mula jaga padang dengan baik sementara ada masa ni. HARAP SEMUA SOKONG USAHA BERSEJARAH INI.
 dipetik dari page facebook Tan Sri Anuar Musa
JOM LIKES cadangan yang menarik ini. (LIKES TARGET : 4000 Likes )
JUMLAH LIKES 
SETAKAT INI :


TEKAN BUTTON LIKES DI ATAS INI :


Cara-cara untuk like Jika Button likes di atas tidak berfungsi:

1. click url ni --> Tan Sri Anuar Musa 
2. tekan button like. :)

* pastikan anda like page Tan Sri Anuar Musa , Iaitu timbalan presiden FAM merangkap Presiden Skuad bolasepak Kelantan (KAFA)


* Jika dapat target 4000 orang yang like cadangan ni & confirm akan bermain di Kota Bharu. b4ns yakinkan semua. Stadium di Kota Bharu akan penuh dengan Lautan Kuning. Insyallah..






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, February 22, 2011

Logo baru ALHAMRA REDWARRIORS ACADEMY [ARMY]

View Comments
Dipetik dari facebook Tan Sri Annuar Musa. ALHAMRA REDWARRIORS ACADEMY [ARMY] telahpun mempunyai logo baru. syarikat BrainCHild Intelligence sdn bhd diberi tanggungjawab untuk membina logo ARMY ini.

Logo terbaru ARMY yang dalam peringkat cadangan.

dengan moto "transforming talent" di LOGO ARMY . terbuktilah sudah semangat yang ditunjukkan oleh Tan Sri ANuar Musa , AL-HAMRA dan pihak-pihak penaja untuk menjadikan ARMY sebagai modern Football Learning Academy yang pertama di kelantan & juga malaysia amnya..

source: Tan Sri Annuar Musa
source: BrainCHild Intelligence sdn bhd
source: ARMY


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, February 21, 2011

Video Azizul Hasni Awang Accident (UCI World Cup "Manchester") [Updated]

View Comments
The Pocket Rocket Man terlibat dengan Accident ngeri semasa menyertai UCI WOrld Cup di Manchester. kayu sepanjang 9 inci tertusuk masuk kedalam betis beliau ketika terlibat dalam kemalangan.



Lihat video di bawah.





Malaysian could now return for track World Championships
Azizulhasni Awang has undergone surgery and could be back on the bike within a fortnight, according to doctors. The Malaysian sprinter could now make a shock appearance at next month’s World Championships. It had been feared that he could miss the Worlds.
The Malaysian ‘pocket-rocket’ sprinter needed surgery after a splinter, 9 inches in length, went through his lower left leg in crash during the men’s Keirin final at the track World Cup in Manchester.
The surgery was completed today and the splinter successfully removed, the doctor present suggested he could fly back as early as tomorrow and can ride again in just under a fortnight.

Video Updated :



Video Update On Youtube and Vimeo


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, February 18, 2011

Isu panas kembali di Antara The REd Warriors , FAM dan T-Team

View Comments
The Red Warriors.


Isu panas ini bermula apabila Pasukan T-team mencuri 3 pemain utama The Red Warriors sebelum musim Liga Super 2011 bermula. Di mana 3 Abdul tersebut masih mempunyai kontrak dengan The Red Warriors. Kes ini menjadi semakin serius apabila Pihak FAM tidak mengenakan sebarang tindakan terhadap T-team dan 3 Abdul tersebut. Tetapi KAFA sudah Menghantar surat rayuan terhadap 3 abdul ini. kes dalam proses rayuan.

3 Abdul yang didakwa dicuri oleh T-team.


Isu panas ini menjadi semakin berlarutan apabila pasukan t-team terpaksa bertukar vanue perlawanan oleh FAM. T-team diarahkan bermain di Stadium Sultan Muhammad ke-IV Kota Bharu kerana Stadium Sultan Ismail Nasirudin Shah tidak diluluskan oleh FAM kerana tidak mengikut syarat2 yang telah ditetapkan bagi membolehkan Stadium itu digunakan. tetapi keadaan itu berubah apabila stadium Sultan Ismail Nasirudin Shah diberikan kelulusan bersyarat oleh JKPT FAM. Lagi satu sikap FAM yang kita boleh nampak. T-team sekali lagi dibela oleh FAM Padahal tempoh pergantungan stadium selama 2 bulan belum lagi tamat.

Tan Sri Annuar Musa Dilema besar TRW. Venue perlawanan T Team vs Kelantan telah diluluskan secara bersyarat oleh JKPT FAM iaitu T Team dikehendaki membayar RM4,000 kepada KAFA dan RM1,000 kepada FAM pada/sebelum 16hb februari (semalam). KAFA menunggu sehingga jam 12 malam tadi tapi T Team tidak membayar kepada KAFA seperti disyaratkan. Apakah bererti vanue tak pindah? Atau T Team sudah disqualified? ATAU......????
Stadium Sultan Ismail Nasirudin Shah. yang diluluskan ?



Lagi satu isu timbul 2 hari sebelum sepak mula apabila pasukan T-team gagal membayar RM4000.00 kepada KAFA pada masa yang telah ditetapkan. mengikut syarat yang ditetapkan pasukan T-team mesti dikenakan tindakan berat kerana melanggar syarat-syarat tersebut.


Tan Sri Annuar Musa Venue Terengganu TAK pindah dah sebab KB pun tak ready dan esok Jumaat, tak ada orang kerja pun. Ikut peraturan T Team mesti kena hukuman berat kerana kesalahan tak bayar fine pada masa ditetapkan; 48 jam sebelum game. THEY SHOULD NOT BE ALLOWED SCOT FREE. Tapi kalau salah macam ni pun masih dilepas jugak saya tak tahu nak kata la.

Walaupun begitu. perlawanan Bolasepak harini tetap berlangsung di Kuala terengganu (Stadium sultan Ismail Nasirudin Shah)  seperti yang telah dinyatakan oleh Tan Sri Anuar Musa iaitu TImbalan Presiden FAM dan juga Presiden KAFA ( The Red Warriors.) .

Tan Sri Anuar Musa


Ada pihak yang tidak selesa dengan Tindakan Tan Sri ANuar Musa (TSAM) yang bersikap secara terbuka Mengutuk FAM. berikut adalah kenyataan TSAM di dalam Facebook beliau.

Tan Sri Annuar Musa Memang cara saya menguruskan bola tidak disenangi orang. Terutama cara saya yang terbuka d Facebook. Tapi saya fikir zaman ini zaman keterbukaan. Biarlah bolasepak jadi milik rakyat. Zaman bola dikendali secara elitist dah sepatutnya berlalu. SO MANY PEOPLE LOVE FOOTBALL BUT CONTROLLED BY SO FEW WHO GET SO MUCH BENEFIT.... It's about time we open up and lend our ears. Let the true warriors and fans speak up!
 Harimau Malaya tempang kerana FAM.


Dari tiga isu ini ternyatalah jelas lagi terang bahawa FAM tidak bersikap adil dan tidak professional .So anda berfikir laa dengan kebijaksaan otak anda sekalian menilai FAM yang sudah lama berkarat ini. mereka yang berada dalam FAM bukan kerana sayang bolasepak tetapi hanya untuk kepentingan diri mereka sendiri.

note: B4ns akan menyokong Tan Sri ANuar MUsa dari belakang selama lamanya demi martabat Bolasepak negara. tanpa Tan Sri siapalah Malaysia dalam Bolasepak Dunia.

Source: theredwarriors.com
Source: Tan Sri Annuar Musa 
Source: http://www.wawanfaiz.com
Source: Oren Kecik





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Kes tembak di kelantan cuba diputarbelitkan.

View Comments
Sepertimana yang kita tahu semalam telah berlaku satu kejadian tragis di Tumpat Kelantan berpunca dari salah faham.

Pagi semalam anggota UPP telah mengejar sebuah kereta kancil yang dipercayai membawa beras seludup (beras siam).

Ketika dalam episod kejar-mengejar itu tiba-tiba kereta kancil tersebut berhenti dan anggota UPP bergegas turun menuju ke kenderaan yang dikejar tersebut. Mereka terkejut apabila melihat lelaki yang memandu kenderaan itu dalam keadaan tidak sedarkan diri dan mulutnya berbuih. Lelaki itu dikenali sebagai Sa'aid Bin Mat Hassan berusia 56 tahun.

Atas rasa tanggungjawab walaupun orang itu sedang dikejar mereka anggota UPP mengangkat dan membawanya ke Hospital Tumpat. Tiba di hospital anggota UPP terbabit diminta menunggu di bahagian luar bilik rawatan.

Sementara menunggu, mereka mengambil keputusan untuk pergi bersarapan di sebuah kedai berhampiran hospital.

Ketika mereka sedang bersarapan tiba-tiba datang dua tiga biji kenderaan yang dinaiki oleh beberapa lelaki cuba menyerang anggota UPP tersebut dan salah seorang daripada mereka adalah anak saudara kepada mangsa.

Anak saudara mangsa mendakwa anggota-anggota UPP tersebut memukul bapa saudaranya sehingga meninggal dunia. Dalam keadaan kelam kabut itu tiga anggota UPP berjaya meloloskan diri. Hanya seorang yang tidak berjaya lari.

Yang seorang itu telah dikepung oleh kumpulan lelaki berkenaan dan untuk menyelamatkan diri , dia terpaksa melepaskan tembakan. Tembakan itu telah terkena anak saudara mangsa,Ahmad Nizamuddin 19 tahun.

Lalu lelaki yang terkena tembakan itu dikejarkan ke Hopital Tumpat yang berada berhampiran dengan tempat kekecohan itu. Oleh kerana keadaannya kritikal maka dia telah dipindahkan ke Hospital Kota Bharu.

Itu yang sebenar-benarnya terjadi semalam.

Sekarang ini khabar angin telah disebarkan di Kelantan kononnya anggota UPP telah memukul lelaki yang memandu kereta kancil itu hingga mati dan menembak anak saudara mangsa kerana dia adalah saksi yang melihat kejadian itu.

Cerita itu telah dipusing. Ada pihak-pihak yang cuba menangguk di air negeri Kelantan yang sememangnya keruh dan kuning sejak berpuluh tahun lalu. Mereka cuba hendak pusing cerita sepertimana mereka menuduh SPRM membunuh setiausaha politik haram, Teoh Beng Hock.

Yang sebenarnya...

Lelaki yang dikejar oleh anggota UPP berkenaan meninggal dunia kerana serangan jantung. Rekod penyakit jantungnya memang telah ada di hospital.

Bukan sesuatu yang pelik dalam kedaaan terkejut kerana dikejar oleh anggota UPP beliau boleh terkena serangan jantung kerana terkejut. Tambahan pula usianya sudah 56 tahun.

Nak salahkan anggota UPP pun tak boleh, mereka bukannya tahu arwah ada penyakit jantung. Lainlah kalau di bahagian belakang kenderaannya tercatat 'pemandu berpenyakit jantung'.

Perkara ini tidak akan timbul sekiranya arwah tidak cuba lari ketika dikejar oleh UPP. Berhenti dengan cara elok dan selesaikan dengan cara elok.

Bagaimana UPP hendak pukul mangsa kalau mangsa berada dalam kenderaan ? Kalau nak pukul mestilah kena tarik keluar dan pukul.

Jika benar seperti cerita yang disebarkan kononnya anak saudara mangsa yang ditembak nampak bapa saudaranya kena pukul, kenapa dia tak serang anggota UPP yang memukul pada waktu itu ?

Semua itu karut semata-mata. Cerita asal telah ditokok tambah demi kepentingan politik Pas. Mereka cuba nak jadikan sepertimana kes Teoh Beng Hock dan Aminulrasyid.

Tindakan anggota UPP melepaskan tembakan untuk mempertahankan diri sehingga terkena anak saudara mangsa bukannya satu kesalahan. Memang mereka diberikan senjata untuk mempertahankan diri. Kalau dia seorang diri telah dikepung dan dalam keadaan cemas begitu tak logiklah dia nak buka silat pula sedangkan pistol ada. Apatah lagi dia mempunyai kebenaran untuk menggunakan senjata api.

Lagi pun tindakan anak saudara mangsa yang baru berusia 19 tahun cuba menyerang seorang penjawat awam yang sedang dalam tugas adalah satu kesalahan. Dalam kes ini cerita telah diputar belit, orang yang bersalah digambarkan tidak bersalah dan orang yang menjalankan tugas digambarkan sebagai penjahat.

Jangan bimbang dan jangan patah semangat wahai anggota-anggota UPP, teruskan tugas anda sepertimana yang diamanahkan. Ramai lagi rakyat Malaysia yang berdiri teguh di belakang anda.

Copy from : RBF ONLINE
Source: RBF ONLINE


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Thursday, February 17, 2011

Fakta tentang Uranium yang digunakan untuk tenaga Nuklear.

View Comments
Uranium ialah salah satu unsur radioaktif yang memiliki tenaga yang sangat besar. tenaga itu dapat diperoleh dengan cara pembelahan nuklear. Pada proses pembelahan itu menghasilkan banyak tenaga haba yang dapat digunakan untuk berbagai keperluan. salah satunya ialah pembangunan elektrik tenaga nuklear.



Dalam pembangunan elektrik tenaga nukear, pada teras reaktor atom uranium ditembak dan dibelah dengan neutron, hingga terjadilah reaksi berantai yang dikendalikan oleh batang pengendali. Batang yang digerak-gerakan ini menyerap neutron. reaksi itu menghasilkan panas dan panas mengubah air menjadi wap untuk memutar turbin penjanaan elektrik.

Fakta Kekuatan Uranium?
1 gram Uranium = minyak 2.000 liter
1 gram Uranium = arang batu 3 ton
1 gram Uranium dapat menyalakan 23.000 TV selama 1 jam
1 gram Uranium dapat menggerakan kereta kecil untuk mengelilingi separuh dunia

Sangat mengerikan apabila uranium ini di jadikan senjata untuk tujuan kejahatan, pasti dunia ini akan kacau dan hancur.

sumber:wikipedia.org


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, February 16, 2011

Free Kaspersky Antivirus & Kaspersky Internet Security 2011 (6 Month key)

View Comments


Mereka yang berasal dari negara-negara Asia Tenggara mempunyai peluang untuk mendapatkan 6 bulan lesen Kaspersky untuk Kaspersky antivirus dan Kaspersky internet security secara percuma dalam tawaran promosi ini. 
 
AirAsia Magastore memberikan  lesen kaspersky percuma untuk para pengunjung dari negara-negara berikut.

  • Brunei
  • Cambodia
  • Indonesia
  • Laos
  • Malaysia
  • Myanmar
  • Philippines
  • Singapore
  • Thailand
  • Vietnam

Bagaimana Cara Untuk mendapat lesen Kaspersky tersebut?

1. Pergi ke laman web [AirAsia Megastore.com]

2. Anda akan melihat sebuah halaman di mana anda perlu memasukkan nama anda, alamat e-mel dan nombor telefon. Memberikan butiran dan klik butang "Step.1 Redeem".

3. Gunakan lesen Kaspersky yang diterima di inbox e-mail untuk mengaktifkan dan menikmati antivirus kaspersky selama 6 bulan.

(perhatian: Anda mesti mempunyai Account AirAsia Megastore sebelum anda dapat melihat borang request lesen kaspersky seperti di bawah ini)


(Penting)
1. Lesen Kaspersky ini hanya boleh digunakan oleh pengguna yang belum menggunakan Antivirus Kaspersky 30 hari versi percubaan.
2. Jika anda pernah menghidupkan 30 hari versi percubaan sebelum ini, anda boleh memberi 6 bulan lesen Kaspersky ini kepada orang lain.
3. Sila memilih "Activate Commercial Version" pilihan dalam Antivirus Kaspersky Configuration Wizard untuk memasukkan lesen kaspersky ini.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

FAM Macam Persatuan Bolasepak Kampung.

View Comments


FAM : PERSATUAN ANTI BOLA KELANTAN?

Siapakah dalang di sebalik perkara ini ? Siapakah yang ingin menjatuhkan era kegemilangan pasukan Kelantan FA ? Tidak sedarkah mereka bahawa Kelantan adalah penyumbang terbesar dalam kutipan tiket liga malaysia.Jika isu seperti ini berlaku sudah tentu kehadiran penyokong ke stadium berkurangan dan duit poket orang orang FAM juga sudah tentu terjejas.

1.kes sathia 3 bulan dipendam tiba2 seminggu nak final PIALA MSIA di hukum....kemudian d tangguh...dan pendam lg 3 bulan seminggu nak piala sumbangsih DIGANTUNG LAGI...

2.pegawai kafa kritik jadual di hadap jk disiplin,presiden pbns pertikai kenapa ns tak dpt main piala sumbangsih DI LEPASKAN
_____________________________________
1:penyokong klate bakar mercun/baling bas DIDENDA BERAT...penyokong perlis tembak mercun masuk pdg(ada dlm tv),Dan pecahkan cermin bas pemain klate...TIADA tindakan

2.PEMAIN KLATE BERTUMBUK KENA DENDA,PEMAIN SELANGOR TUMBUK BUDAK T TEAM TAK DI BICARA PUN.
_____________________________________
1.pegawai kritik FAM dlm media DIDENDA
TAPI PEMAIN(akmal)fitnah kafa tak bagi bonus dlm media tak di hukum..Dan farhan Dan indra fitnah kafa kononnya tak BERI kontrak di bebas

2.peg kafa buat kenyataan tak tepat di hadap jk disiplin tapi farhan buat statement kata dia pindah dah di lulus peg fam sdgkan itu tak BETUL tak pula Ada tindakan

_____________________________________
Benar kata Tan Sri Annuar Musa, FAM hanya suka mendenda pasukan Kelantan sahaja sedangkan banyak lagi penyokong pasukan lain yang buat hal seperti balingan batu bata oleh penyokong perlis di Stadium Kangar pada perlawanan piala malaysia tempohari yang hampir mengenai kepala penjaga garisan juga pesta mercun di Stadium Paroi yang menyaksikan Negeri Sembilan tewas 0-1 pada Johor FC pada perlawanan separuh akhir pertama Piala Malaysia 2010.Adakah “mereka-mereka” ini didenda atau dihebohkan oleh pihak media ? SUDAH TENTUNYA TIDAK

Ini kerana FAM hanya nampak kesalahan KELANTAN sahaja.Usah bersikap prejudis yang boleh menyebabkan bola sepak Malaysia terus mundur.Baru menang Piala Sizuka umpama sudah menjuarai world cup.FAM BANGGA dan mungkin berkata “inilah hasil kerja kami selama ini, kami menjalankan tugas dengan baik dan kami mensasarkan Juara World Cup 2014 di brazil pula”.

Bangkitlah dari mimpi, Adillah dalam membuat keputusan wahai FAM yang sudah tidak relevan.

-di petik dari KelantanFA.com




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul

View Comments
Salam.

B4ns ingin mengucapkan Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada Umat Islam di Dunia ini. Semperna Kelahiran Nabi MUHAMMAD S.A.W. 1432H/ 2011M


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, February 11, 2011

Perhatian: Pengumuman AL-Hamra Red Warriors Academy (ARMY)

View Comments

Pengumuman dari Tan Sri Anuar Musa (TSAM)

Al Hamra Red Warriors Academy (ARMY) mula beroperasi bulan ini. Pada 23-26/02 Sathia dan group akan kendalikan kursus khas untuk kumpulan jurulatih. Sebahagian peserta akan dipilih menjadi tenaga jurulatih pioneer ARMY.

Pemilihan pelajar akan bermula 11 Mac. Perasmian ARMY di jangka Mei nanti setelah pelajar memulakan sesi di 6 pusat ARMY seluruh Kelantan. YANG BERMINAT SILA TAMPIL.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang soalan, sila hubungi KAFA, theredwarriors.com atau klik link untuk ke page rasmi TSAM.






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, February 9, 2011

The Red Warriors CLub

View Comments

The red Warriors Club terbuka kepada semua peminat2 TRW dari dalam dan luar Negeri & Negara. Seorang rakyat Barcelona juga sudah menjadi peminat TRW.
click image untuk pembesaran

Kepada sesiapa yang berminat boleh laa Klik di sini untuk mendaftar atau Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Keahlian TRW ini Sila Klik di sini .

Iklan percuma Dari Bloggers TBL untuk TRW. :)




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, February 8, 2011

Hasrat ARMY menjadi akademi terbaik mUngkin tercapai sedikit masa lagi.

View Comments
Hasrat ARMY (Alhamra Red Warriors Academy) Iaitu akademi bolasepak di kelantan untuk menjadi akademi terbaik di malaysia mungkin akan tercapai sedikit masa lagi kerana ARMY mungkin akan bekerjasama dengan Cardiff City FC dan Croatian Football Academy bagi melahirkan pemain professional di malaysia dan Untuk (TRW)The Red Warriors.



dipetik dari Facebook Tan Sri Annuar Musa.



Peringkat permulaan 6 pusat ARMY telah dipilih Iaitu Bachok, Kuala Krai , Kota Bharu , Pasir Mas, Tanah Merah dan machang. Seramai 240 hingga 300 pemain di bawah umur 17 tahun akan dipilih untuk menyertai ARMY yang mana dijadual berlangsung pada Akhir bulan Februari Ini. Semoga Hasrat TSAM tercapai. Saya sebagai rakyat malaysia dan Penyokong TRW (The Red Warriors) Menyokong segala perancangan TSAM. Semoga berjaya, Insyallah.

The Red Warriors

GO MORE KELATE GO MORE!!
GOMO KELATE GOMO!!






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, January 21, 2011

Penting : Sumbangan Anda diperlukan.

View Comments

Saya berharap semoga tidak ada rakan-rakan pembaca yang tersalah anggap kepada saya kerana saya kerap menulis tentang mangsa kebakaran seperti dalam gambar diatas.

Saya tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan mangsa dan tidak pernah mengenalinya. Saya hanya mengetahui nasibnya apabila membaca akhbar hari ini.

Perasaan simpati timbul dalam diri saya apabila melihat keadaannya, tambahan pula beliau seorang anak yatim piatu.

Lantas saya mengambil kesempatan ini untuk menolongnya melalui cara yang saya boleh tolong.

Petang tadi saya ke Hospital Klang bertemu dengan kakak mangsa bagi mendapatkan nombor akaun banknya bagi membolehkan para pembaca yang berkemampuan untuk menghulurkan sumbangan sekadar yang termampu.

Benar kata pepatah, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Saya betul-betul tak sampai hati melihat keadaan mangsa semasa melawatnya petang tadi. Dari rauk wajahnya boleh dilihat yang beliau berada dalam keadaan yang benar-benar sakit. Masyallah kawan-kawan sekalian, saya tak tahu nak tulis macam mana lagi nak gambarkan keadaan beliau.

Cuba anda semua bayangkan usianya baru 22 tahun, beliau telah menghadapi dugaan yang sebegitu dasyat. Beliau bukannya seorang remaja yang jenis mengarut, beliau seorang remaja yang baik.

Lihatlah masa kejadian menimpa beliau yang mana kejadian itu berlaku pada jam 9 pagi ketika beliau sedang bekerja. Itu sudah cukup untuk menggambarkan peribadinya. Jam 9 pagi kebiasaannya bagi remaja-remaja yang mengarut masih lagi berlengkor di atas katil. Tetapi tidak bagi beliau kerana jam 9 pagi beliau telah bekerja bagi mencari rezeki sesen dua.

Oleh yang demikian sukalah saya ingin menyarankan agar rakan-rakan pembaca atau pemimpin-pemimpin yang berkemampuan, hulurlah sedikit sumbangan anda sekadar yang termampu kepada beliau.

Tak dapat Rm 100 bagi RM 50, tak dapat RM 50 bagi RM 20, tak dapat RM 20 bagi RM 10. Tak dapat juga nak bagi RM 10 bagi RM 5. Tak mampu juga nak bagi RM 5, tolonglah doakan agar beliau cepat sembuh dan panjang umur.

Kalau semua pakat-pakat tolong yang berat akan jadi ringan. Itulah adat kita hidup bermasyarakat. Hari ini hari orang, mungkin hari esok hari kita. Hari ini kita tolong orang, esok lusa orang tolong kita pula. Allah maha kaya.

Apatah lagi orang yang kita tolong ini adalah anak yatim piatu. Besar ganjaran yang kita dapat kelak.

Saya tidak memaksa anda semua menderma untuknya. Semuanya terpulang kepada diri anda serta kemampuan anda. Saya hanya tukang sampai sahaja.

Kepada yang ingin menderma, di bawah ini adalah nombor akaun kakak mangsa.

NAMA : MARYUNI BINTI MISKON

BANK: CIMB

NO AKAUN : 1257 0000 203529

Untuk melihat gambar-gambar kecederaan yang dialami mangsa sila klik di sini

Kepada sesiapa yang ingin melawat mangsa, sila ke Wad 5B Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Tetapi itu untuk hari ini, saya jangkakan kemungkinan besar beliau akan dipindahkan ke wad lain selepas keluar dari Dewan Bedah.

Tak payah susah dan pening kepala. Sistem rekod dan data hospital-hospital di negara kita memang mantap. Semuanya hasil usaha kecekapan pemerintahan BN. Hi hi hi , jangan marah ya,iklan sikit.

Anda tiba sahaja di Hospital Klang, tuju ke kaunter pendaftaran masuk wad, atau kaunter pertanyaan dan tanya nama Mohamad Haruman Bin Miskon, pasti kakitangan di sana boleh beritahu anda sekelip mata sahaja di wad mana beliau berada.

Waktu melawat HTAR Klang adalah pada jam 12.30 tgh - 2 petang dan jam 5 ptg - 7 ptg. Hari biasa, hari cuti umum, hari ahad atau pada hari lahir rbf sekali pun waktu melawatnya sama sahaja.

Sekian dahulu, setakat itu sahaja maklumat yang saya boleh beri setakat ini untuk pengetahuan, makluman dan kemudahan anda semua.

Source/Copy From : RBF Online.




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, January 19, 2011

Halia Hutan/Lempoyang boleh rawat Kanser Servik

View Comments

SERDANG: Universiti Putra Malaysia (UPM) menemui teknologi perubatan baru bagi merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) dengan menggunakan herba semula jadi yang dikenali sebagai lempoyang atau halia hutan.
Penyelidiknya, Dr Ahmad Bustamam Abdul, berkata penemuan membuktikan bahan itu sesuai digunakan untuk merawat pesakit kanser serviks dengan selamat apabila penggunaannya hanya mematikan sel tidak normal saja.

Katanya, walaupun menggunakan dos yang tinggi ia tidak membahayakan pesakit kerana ia tidak memberi kesan kepada tisu normal manusia.
“Penggunaan Z2 ini juga mengurangkan pelbagai komplikasi yang timbul pada pesakit kanser yang menjalani rawatan kimoterapi.

“Kami menjalankan kajian ke atas manusia serta model haiwan berpenyakit kanser serviks di makmal bagi kajian aktiviti anti- kanser terutama terhadap pangkal rahim,” katanya ketika ditemui pada sidang media selepas Majlis Promosi Hasil Penyelidikan UPM, di Institut Biosains, semalam.

Hadir sama, Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi, Prof Dr Mohd Saleh Jaafar dan Timbalan Pengarah Bahagian Promosi Pusat Pengurusan Penyelidikan, Prof Madya Dr Samsilah Roslan.

SERDANG: Universiti Putra Malaysia (UPM) menemui teknologi perubatan baru bagi merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) dengan menggunakan herba semula jadi yang dikenali sebagai lempoyang atau halia hutan.
Penyelidiknya, Dr Ahmad Bustamam Abdul, berkata penemuan membuktikan bahan itu sesuai digunakan untuk merawat pesakit kanser serviks dengan selamat apabila penggunaannya hanya mematikan sel tidak normal saja.

Katanya, walaupun menggunakan dos yang tinggi ia tidak membahayakan pesakit kerana ia tidak memberi kesan kepada tisu normal manusia.
“Penggunaan Z2 ini juga mengurangkan pelbagai komplikasi yang timbul pada pesakit kanser yang menjalani rawatan kimoterapi.

“Kami menjalankan kajian ke atas manusia serta model haiwan berpenyakit kanser serviks di makmal bagi kajian aktiviti anti- kanser terutama terhadap pangkal rahim,” katanya ketika ditemui pada sidang media selepas Majlis Promosi Hasil Penyelidikan UPM, di Institut Biosains, semalam.

Hadir sama, Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi, Prof Dr Mohd Saleh Jaafar dan Timbalan Pengarah Bahagian Promosi Pusat Pengurusan Penyelidikan, Prof Madya Dr Samsilah Roslan.

Dr Ahmad Bustamam berkata, menerusi penemuan teknologi bahan semulajadi itu, kos rawatan pesakit kanser ini berkurangan berbanding penggunaan ubatan berasaskan bahan bukan semula jadi termasuk yang diimport yang menelan belanja tinggi.

“Bahan ini menjalani ujian praklinikal haiwan di makmal yang membuktikan ia mampu memberi dos terapeutik tinggi yang selamat serta berupaya membunuh sel kanser sama seperti ubatan anti- kanser komersial lain. “Bahan semula jadi ini amat stabil sehingga enam bulan dalam larutan air pada suhu bilik dan mampu dikomersialkan sebagai Douches and Suppositori,” katanya yang memulakan kajian pada 2002 bersama lima penyelidik lain di universiti berkenaan.

Source : Metro
Source : UPM
Picture Source: Badang Perkasa



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, January 18, 2011

Sing Tel VS Unifi VS Streamyx.

View Comments
click image di atas untuk membesarkannya.
Dari gambar di atas. boleh kita compare yang Internet Di malaysia masih lagi tidak maju. Kalau beginilah keadaannya negara kita MAlaysia tidak akan menjadi Negara Maju Menjelang 2020.

B4ns disini bukan berdebat mengenai kelajuan internet ketiga-tiga pembekal internet dari negara berbeza, tetapi b4ns disini tidak berpuas hati dengan harga yang pembekal internet di malaysia caj kepada pengguna.

Sedangkan di singapore Harga mereka lebih murah dari Malaysia. DEngan membayar RM 154.03 di singapore kita boleh mendapat speed 50Mbps manakala di malaysia dengan membayar RM 149.00 Untuk UNIFI  speed 5Mbps dan RM140.00 Untuk pakej Streamyx Blokcbuster deal speed 4Mbps. Jika ditolak tolak.. 50Mbps - 5 Mbps = 45Mbps beza speed antara Unifi dan Sing Tel (SIngapore)

RM 154.03 dibahagi kepada 50 Mbps = RM 3.08 untuk speed 1Mbps

Jika RM 3.08 di darab dengan 5 Mbps = RM 15.40

so sepatutnya Pakej 5Mbps hanyalah RM 15.40 di malaysia.

So apa sebabnya harga caj Internet di malaysia Terlampau Mahal?

Sikit lagi klau malaysia dah ada 50Mbps harga mungkin beribu-ribu ringgit malaysia.

Moga Pihak kerajaan ,SKMM dan pihak TM mengkaji perkara ini.

Maju Malaysia Maju. Rakyat Maju Negara Maju. Jangan Membebankan rakyat, kelak ramai yang tidak menyokong kita jika perkara begini berterusan .


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, January 17, 2011

The Black Lens Ovi Store

View Comments




Assalamualaikum. The Black Lens secara rasminya mengumumkan perisian The Black Lens.

Anda boleh mendownload aplikasi ini dari Ovi Store Secara Percuma.

Perisian ini sesuai untuk pelbagai jenis Nokia Smartphone yang menggunakan enjin Symbian^1 / S60 5th Edition seperti Nokia 5800, N97, 5230 dan X6.




Aplikasi ini membolehkan anda membaca artikel-artikel ,menonton video, dan Gambar yang ada di dalam The Black Lens.

Buat masa sekarang Aplikasi ini hanya diedarkan ke 3 buah negara iaitu Malaysia, brunei dan Indonesia.

Anda Boleh mendownload dengan menklik gambar di bawah ni.



terima kasih.




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, January 3, 2011

Manchester United Lamar Khairul Fahmi?

View Comments

"Van Der Sar is one of the best goalkeeper we ever have, but when he says the desire to retire, we need someone who can keep the goal and he (Khairul Fahmi) is the best candidate we have for the time being" said Sir Alex Ferguson.

KOTA BHARU - Populariti penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat yang membantu skuad negara muncul juara Piala Suzuki AFF, kini menjadi fenomena luar biasa.
Kerana kagum dengan aksi tangkasnya terutama ketika menyelamatkan penalti Indonesia pada perlawanan akhir kedua di Jakarta minggu lalu, peminat amat berharap Khairul dilamar kelab bola sepak terkemuka dunia.
Malahan ada laman web yang menyiarkan laporan bahawa Pengurus Kelab bola sepak terkemuka dunia Mancester United, Alex Ferguson berminat untuk melamar penjaga gol Kelantan itu, bagi menggantikan penjaga gol utamanya Edwin Van Der Sar.
Sebuah laman web mirip laman web rasmi Manchester United, iaitu man-united.co.nr, menyiarkan laporan kononnya, selepas dua jam Malaysia muncul juara Piala AFF Suzuki 2010 buat kali pertama Rabu lalu, Ferguson mengarahkan pegawainya melamar Khairul Fahmi.
Laman web itu menyebut Khairul Fahmi merupakan individu penting membantu pasukan Malaysia menjulang kejuaraan.
Kecemerlangan dan ketenangan Kahairul Fahmi mengawal gawang gol Malaysia dengan menangkis setiap serangan yang dilakukan oleh Indonesia telah menarik minat pengurus kelab tersebut.
Ferguson melalui laman tersebut berkata, Khairul Fahmi adalah seorang penjaga gol terbaik yang pernah dilahirkan.
"Sekiranya dia (Khairul Fahmi) diberikan peluang untuk beraksi, dia mungkin sebaris dengan penjaga gol terbaik seperti Buffon (Italy), Cassilas (Sepanyol) dan Van Der Sar (Belanda).
"Van Der Sar merupakan salah seorang penjaga gol terbaik yang pernah kami miliki, tetapi apabila dia meluahkan hasrat ingin bersara, kami perlu seseorang penjaga gol dan dia (Khairul Fahmi) ialah calon terbaik masa ini," katanya.
Bagaimanapun, berita yang disiarkan oleh laman web tersebut didapati tidak benar, kerana ia bukan laman rasmi kelab tersebut.
Begitupun, ia tetap menimbulkan keterujaan bagi Khairul Fahmi.
Menurutnya, sekiranya benar beliau sememangnya teruja jika diberikan peluang untuk bermain dalam kelab tersebut.
Ini kerana katanya, beliau masih perlu bekerja lebih kuat sekiranya mahu berjaya seperti penjaga gawang terbaik dunia.
"Saya masih muda dan perjalanan masih jauh untuk menjadi hebat seperti Van der Sar atau pun Casilas,'' katanya.
Sebelum ini, Khairul Fahmi bukan sahaja menarik peminat baru ke akaun Facebook beliau, malah menempatkan dia pada kedudukan kelima tertinggi di seluruh dunia, bagi trend terkini rangkaian sosial Twitter.
Dalam tempoh sejam, penjaga gawang kelahiran Kelantan itu yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan Support Tim nas, yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia.
Laman Facebook beliau mendapat 57,000 hit daripada peminat kurang daripada dua jam, berbanding tidak lebih daripada 50,000 peminat sebelum perlawanan.

source:
utusan malaysia
http://man-united.co.nr/





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Adakah kerajaan negeri Kelantan akan membantu pihak KAFA?

View Comments
Adakah kerajaan negeri Kelantan akan membantu pihak KAFA membangunkan sukan bola sepak? Jika kerajaan amat bijak dalam pentadbiran, sudah tentu mereka akan membantu pihak KAFA kerana. Banyak pulangan yang akan diperolehi oleh kerajaan Negeri Kelantan Jika Pasukan The Red Warriors menjadi satu2nya persatuan bolasepak yang mempunyai anak syarikat kelak. Kerana Ini akan menaikkan ekonomi kerajaan negeri kelantan melalui bidang perniagaan dan lain-lain. Jangan POLITIKKAN BOLASEPAK. kerana ini akan merugikan Pihak Kerajaan negeri kelantan dan juga TRW. Sebagai Rakyat kelantan, aku merasa terkilan jika kerajaan negeri kelantan tidak memberi bantuan. Ini kerana. Melalui sukan gejala-gejala tidak sihat mungkin dapat dikurangkan. AMBO NOK TENGOK KERAJAAN NEGERI NI BIJOK KO DOK. :)

Sanggup UNdur?

SELEPAS mencipta sejarah menjuarai Piala Malaysia buat kali pertama musim lalu, harapan peminat untuk melihat pasukan Kelantan terus gah mungkin berkecai apabila Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) dipercayai menanggung beban kewangan besar.
Berikutan itu, Presidennya, Tan Sri Annuar Musa (gambar) yang berjaya membina pasukan terbabit sehingga mencapai kejayaan, sanggup melepaskan jawatannya sekiranya semua pihak termasuk kerajaan Pas Kelantan sanggup memberikan peruntukan untuk menguruskan Kafa.

Menerusi status terbaru lama sosial facebook beliau, Annuar menegaskan tindakan meletak jawatan itu sanggup dilakukan kerana tidak mahu melihat pasukan berkenaan yang dibina dengan cemerlang ‘mati di tengah jalan’.
“Bantulah TRW... (The Reds Warriors) kalau syarat sumbangan negeri adalah saya mengundur diri, saya sedia melakukannya asal jangan bola sepak Kelantan yang saya bina mati di tengah jalan,” katanya.

Kelantan berjaya menjulang Piala Malaysia buat kali pertama musim lalu dengan menewaskan Negeri Sembilan 2-1 pada perlawanan akhir yang diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Hasil kejayaan itu, kerajaan negeri menghadiahkan sebanyak RM200,000 kepada pasukan Kelantan yang berjaya membawa pulang Piala Malaysia buat pertama kali ke bumi Cik Siti Wan Kembang.

Sementara itu, Annuar turut menyatakan bagaimana beberapa pasukan lain mendapat sumbangan sehingga RM6 juta daripada kerajaan negeri masing-masing untuk memastikan kejayaan dapat dikecapi.

Katanya, Kafa tidak memerlukan wang sehingga RM4 atau RM6 juta seperti diterima pasukan lain, sebaliknya jumlah diperlukan hanyalah sekitar RM2 juta.
“Kafa sudah memohon kepada MB (Menteri Besar), Perbadanan MB dan SEDC untuk bantu TRW dari keperluan RM4 hingga RM5 juta, saya cuma pohon RM2 juta saja...selebihnya Kafa usaha sendiri,” katanya.






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.