Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.Tuesday, November 23, 2010

Qatar 2022's First Five Stadiums! World cup bid..

Qatar sudah membida untuk Menjadi tuan rumah Piala Dunia 2022 dengan mencadangkan 5 design Stadium yang canggih dan mengikut konsep yang diambil mengikut alam sekitar  yang ada di Qatar... 5 stadium tersebut adalah Al-Wakrah, Al-Shamal, Al-Gharafa, Al-Khor and Al-Rayyan.

Al-Shamal
Stadium ini akan dibina berdasarkan konsep Kapal tradisional diorang yang mereka panggil "DHOW".

Al-Khor
Stadium ini akan dibina berdasarkan konsep Kerang . Bentuk stadium ini benar-benar mengikut konsep kerang.


Al-Gharafa
Stadium ini akan dibina Seperti stadium yang biasa.. tetapi fasad stadium ini bertemakan warna2 bendera yang ada di dunia yang dilambangkan sebagai reben persahabatan.


Al-Wakrah
Stadium ini akan dibina berdasarkan Konsep bongol seekor unta. Stadium ini dilengkapi shopping complex, pejabat, restoran dan stadium akuatik (bonggol unta digunakan sebagai tempat menyimpan air)

Al-Rayyan
Stadium inin juga hampir menyerupai stadium AL-Ghafara tetapi berbeza fasadnya. yang menarik tentang stadium ini ialah fasadnya dimana Screen gergasi dibina mengelilingi stadium ini..420,000 Kaki panjang screen gergasi ini dibina bagi mewakili fasad stadium ini.Sekian.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.