Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Tuesday, November 9, 2010

Adakah Selamat membeli barang di http://www.lelong.com.my?




Salam.

Seperti yang kita tau. lelong ni famous sebagai tempat untuk bid atau beli barang secara online. tetapi adakah ianya selamat dan juga adakah privacy customer dilindungi?

Mengikut pengalaman yang pernah b4ns lalui. Macam-macam karenah seller di dalam web lelong ni. Antaranya. barang yang dihantar tidak sama dengan barang yang kita bid. bila b4ns hantar e-mail untuk exchage barang kepada yang betul punya.. seller dalam lelong tidak respon balik dengan e-mail b4ns. so tak dapat laa b4ns nak tukar barang yang silap tu..

Satu lagi kejadian adalah b4ns pernah diugut oleh seller di dalam lelong.com.my kerana b4ns menghantar report direct kepada admin lelong mengadu tentang masalah ini. Selepas menghantar e-mail tersebut.. seller tersebut call b4ns dengan perasaan tidak puas hati dan mengugut  akan menghantar orang datang mencari b4ns. Seller tersebut memberitahu bahawa dia tau alamat rumah b4ns dan memberi amaran supaya tidak mencari masalah dengan dia(seller). Selepas kejadian tersebut b4ns sudah tau bahawa di dalam lelong.com.my macam2 perkara boleh menimpa. nyawa family b4ns juga boleh berada di dalam bahaya . kerana seller di dalam lelong semuanya bukan profesional dan mereka kebanyakan tidak mengutamakan prinsip (customer always right)  dan ada juga yang tunjuk mereka adalah gangster..

So fikir dulu sebelum menyertai web lelong.com.my. Sekarang b4ns yang kena , maybe next time kamu yang kena. Niat b4ns bukan nak mengutuk lelong. tetapi perkara ini adalah berkaitan dengan seller yang ada di dalam lelong.com.my.

So sesiapa yang tau mengenai akta undang2 online mengenai penipuan yang dilakukan oleh penjual. silalah pastekan kat komen. sebab b4ns nak report pada SKMM bila mempunyai bukti yang kuat.

thanks..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

17 comments:

  1. Great article, totally what I needed.
    Feel free to surf my web site : online casinos In usa

    ReplyDelete
  2. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.
    It will always be interesting to read content from other
    writers and practice a little something from other websites.
    Also visit my web blog : no deposit Casino usa Players

    ReplyDelete
  3. This text is invaluable. How can I find out more?
    My page: slots online for money

    ReplyDelete
  4. Simply wish to say your article is as astonishing. The clarity in your post is
    simply nice and i could assume you are an expert on this subject.
    Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
    Thanks a million and please continue the gratifying work.
    Also visit my website :: play slots online for real money

    ReplyDelete
  5. Simply wish to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply nice and i could
    assume you are an expert on this subject. Well with
    your permission allow me to grab your feed to keep
    updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue
    the gratifying work.
    My page: play slots online for real money

    ReplyDelete
  6. Usually I don't learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite great post.
    Also visit my blog ... best usa online casinos

    ReplyDelete
  7. Heya i аm fοr the first time hеre.
    I found thіs board anԁ I fіnd It truly useful & it hеlped
    mе οut a lot. I hoре to giѵe somеthing bаcκ and help otheгs
    lіkе уοu aideԁ mе.


    Viѕit my blog ... small loans

    ReplyDelete
  8. Valuable іnfοгmаtion.
    Lucky me I dіscoveгeԁ your web ѕite by aсcident, аnd I am stunnеd
    ωhy this aсciԁent did not came abοut
    іn advance! I booκmaгkeԁ it.

    My ωeb blog payday loans online

    ReplyDelete
  9. It iѕ the bеst time to make some рlans for
    the future аnd it's time to be happy. I'vе
    read thiѕ рost and if ӏ could I want to suggest you few inteгesting things oг suggestions.
    Perhaps you cοulԁ write next аrticleѕ refeгrіng to this аrticle.
    I wish tο rеаd even more things abоut it!


    Αlso visit my blog post payday loan
    Also see my site > payday loan

    ReplyDelete
  10. naturаlly lіke yоuг ωeb-sіte
    but you have to tеst the ѕpelling οn quite
    a feω of уour posts. A numbeг of thеm
    aгe rіfe ωith ѕpelling іsѕueѕ and
    I in fіnԁing it νerу tгοublеsomе to tell thе reality thеn agаin I ωill definitely сome
    аgaіn again.

    Also visіt my ωeblοg ... instant loans
    my website: instant loans

    ReplyDelete
  11. What's up Dear, are you actually visiting this site regularly, if so after that you will without doubt get fastidious know-how.

    My weblog ... payday loans

    ReplyDelete
  12. eхcellent pоints altogetheг,
    you juѕt gaіned a neω readеr.
    What might you suggеst about your publіsh that
    you sіmрly mаdе some days ago? Αny pοsitive?


    Here іs my blog poѕt :: personal loans

    ReplyDelete
  13. Terrіfic work! This is the tyρe of info that should be shared
    around the net. Disgracе on the ѕearch еngines
    foг no longeг positioning thiѕ publish upρer!
    Come on oveг and seek advice fгom my site .

    Thanκs =)

    Alsο visit my wеbsіte:
    payday loans

    ReplyDelete
  14. It's wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our discussion made here.

    Look at my website - viagra ()

    ReplyDelete
  15. bila punya post ni?sekarang lelong dah ok x?sebab nk beli barang kt dlm lelong ni

    ReplyDelete
  16. Lelong,lmall,superbuy semuanya penipu! jangan gunakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lazada dan 11street kan ada! mau gaduh apa?

      Delete

Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.