Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Friday, July 9, 2010

New Brasil 2014 World Cup logo

View Comments

New Brasil world cup 2014 Logo

JOHANNESBURG(AP) Brazil President Luiz Inacio Lula da Silva says his country must learn from South Africa in order to host its own successful World Cup in four years. 

Silva says ''the success of our African brothers represents a tremendous challenge to the Brazilian people.''He spoke as Brazil unveiled its official 2014 logo in a colorful ceremony on Thursday, attended by playing greats Carlos Alberto, Cafu and Romario, and staged a few miles (kilometers) from where the final match of South Africa's tournament is played on Sunday.

Silva says Brazilians are confident, and love the challenge of presenting a beautiful World Cup.
Brazil's logo is a World Cup trophy created by three linked hands in national colors of yellow and green.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, July 7, 2010

Penguasa eropah yang menerima islam

View Comments


Namanya terdapat dalam urutan ke-34 dari 100 tokoh yang paling berpengaruh dalam sejarah yang ditulis oleh Michael H. Hart (dengan baginda Muhammad bin Abdullah Rasulullah S.A.W berada di nombor satu). Kegeniusan gerakan taktik perangnya amat memukau, dan bila diukur dari segi itu sahaja, beliau boleh dianggap sebagai seorang Jeneral Perang teragung sepanjang zaman.

Tapi rupanya kemegahan dan kekuasan dunia belum memuaskan hatiya, agama yang dianutinya pada waktu itu tidak mampu membuatkan Napoleon Bonaparte merasa tenang dan damai. Akhirnya pada 2 Julai 1798, 23 tahun sebelum kematiannya pada 1821, Napoleon Bonaparte menyatakan ke-Islamannya di hadapan dunia antarabangsa ketika di Mesir.

Namanya berubah menjadi Aly (Ali) Napoleon Bonaparte.

“Saya membaca Bible, Musa adalah orang yang cekap, sedang orang Yahudi adalah bangsat, pengecut dan jahat. Adakah sesuatu yang lebih dahsyat daripada kisah Lut beserta kedua puterinya ? Sains telah menunjukkan bukti kepada kita, bahawa bumi bukanlah pusat sistem suria, dan ini adalah satu pukulan memalukan agama kita. Agama-agama itu selalu didasarkan pada hal-hal yang ajaib, seperti halnya Trinity yang sulit difahami. Jesus memanggil dirinya sebagai anak Tuhan, padahal ia keturunan Daud. Saya lebih meyakini agama yang dibawa oleh Muhammad. Islam terhindar jauh dari kelucuan-kelucuan ritual seperti yang terdapat di dalam agama kita (Kristian). Bangsa Turki juga menyebut kita sebagai orang-orang penyembah berhala dan dewa. Dengan penuh kepastian saya telah mengatakan kepada anda semua pada kesempatan yang berbeza, dan saya harus memperjelas lagi kepada anda di setiap pidato, bahwa saya adalah seorang Muslim, dan saya memuliakan nabi Muhammad serta mencintai orang-orang Islam. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang. Tiada Tuhan selain Allah. Ia tidak beranak dan Ia mengatur segala makhlukNya tanpa pendamping. - Terjemahan dari kenyataan asal Napoleon yang dipetik dari Genuine Islam, edisi Oktober 1936 terbitan Singapura.

Dalam buku yang berjudul Bonaparte et IIslarn oleh Cherlifs, Paris, halaman 105, Napoleon Bonaparte berkata sebagai berikut:

Saya meramalkan bahwa tidak lama lagi akan dapat disatukan semua manusia yang berakal dan berpendidikan tinggi untuk memajukan satu kesatuan kekuasaan yang berdasarkan prinsipprinsip ajaran Islam, kerana hanyalah Quran itu satu-satunya kebenaran yang mampu memimpin manusia kepada kebahagiaan.

credit: syok.org

assalamualaikum..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, July 5, 2010

Visitor myblacklens.

View Comments

ni laa visitor dari pelbagai negara yang datang melawat blog b4ns. thanks to all , walaupun diorang tak paham bahasa melayu. tapi Google translate kann ada. dunia di hujung jari. dok kat umah pun macam2 orang dari pelbagai negara lawat b4ns. hehehe.

p/s: Slow skit update blog skang ni. xpun memang slow banyak. Busy memanjang je. 

salam.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, July 4, 2010

PIKOM PC Fair 2010

View Comments

Bolehlah berkunjung ke pikom PC fair untuk mencari barang2 yang murah. tak tau laa murah ke tak. x pernah lak gi Pikom PC fair ni,


salam..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.