Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Thursday, April 29, 2010

Pegi Makan Nasi Ulam Sambil terserempak dengan ulat bulu.

View Comments
 29april semalam b4ns pegi jalan2 Kota Bharu sambil makan2. lpastu pegi lawat bilik control aircond untuk bangunan tinggi takpun besar. So nak diselitkan sedikit gambar disini.



korang taw tak ape benda ni? ni laa ulat bulu . kena ni confirm gatal. aku terserempak ulat bulu ni sebelum keluar pegi KB.

Sampai KB aku pun singgah makan di Kedai Nasi Ulam. ni baru 1st time aku makan kat sini. aku suka makan kat rumah je. tak suka jalan2 cari makan. hehe. 
**Sorry Gambar perjalanan datang sini xde laaa. aku drive. xde orang nak snap gambar. ahahahaha.


tadaaaa!!~ ni laa makanan yang kami ambil..ni lauk untuk 5 orang.. + dengan 6 pinggan Nasi + 3 jug air 
= rm 46.00. nak taw kenapa kedai ni orang panggil kedai nasi ulam. sila tengok next pic.
haa tengok tuh..  setiap meja mesti ada ulam. macam2 ulang. ulang dia fresh giler. tgk pon berpinau bijik mata .sebab nampak sedap.. haha **abaikan abg tuh. hehehe.

alhamdulillah. dah habis makan da. mmg sedap. tapi b4ns x makan licin da. sebab dah tak larat da ni. kenyang sangat2.  minum air bandung/ sirap susu. 

 lpas mkn. singgah masjid jap. 


lepastu b4ns naik atas bumbung. sangat gerun pijak atas metal deck ni.. takut tetiba runtuh. haha


lpastu sampai laa bilik control air cond. duk dalam ni dalam 40 minit gak laa. ni laa tujuan b4ns yang sebenarnya.. kaji pasal air cond. dari awal hingga akhir,iaitu macam mana diorang agih udara yang sejuk tuh ke seluruh bangunan.


singah atas bumbung paling teratas. tengok permandangan satu kota bharu kelantan.

masa untuk trun dan balik, gayat laa skit time nak turun tangga ni. ok laa.. buhbye.

tu laa sedikit sebanyak cerita yang diringkaskan. nak cerita lagi mmg boleh. tapi panjang sangat. 

terima kasih kerana membaca. sorry laa gambar kejap kecik. kejap besar.

assalamualaikum




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, April 27, 2010

Hack facebook account. anda tidak selamat.

View Comments
Selepas membuka Berita harian. Aku pun baca ni. pastu aku da mula risau account fb aku kena jual. aaaa.. ntah laa. bahaya. anda dinasihatkan tidak menyimpan data penting di dalam facebook, terutama maklumat bank. nombor telefon, alamat lengkap anda. password. dan lain2 lagi yang penting. elakkan menghantar message penting menggunakan facebook. anda juga dinasihatkan menukar password FB anda setiap bulan..

sekian.


WASHINGTON: Seorang penggodam Russia bernama Kirllos menawarkan 1.5 juta akaun Facebook pada harga rendah, lapor firma komputer VeriSign’s iDefense.

Pembeli yang mempunyai kurang ‘10 sahabat’ dalam akaun laman web itu boleh membeli 1,000 akaun pada harga AS$25 (RM85) manakala pemilik lebih 10 sahabat boleh membelinya pada harga AS$45 (RM153).

Firma komputer itu menganggarkan Kirllos sudah mencuri satu setiap 300 pemilik akaun Facebook. Antara yang ditawarkan termasuk kod laluan. Apa yang tidak diketahui ialah sama ada alamat emel atau kod laluan itu sahih.

Data firma Symantec pula menyatakan, maklumat itu biasanya dijual pada harga AS$1 (RM3.40) hingga AS$20 (RM68). Sehingga ini, 700,000 akaun sudah dijual.

Semua kesan menunjukkan urusan jual beli akaun berkenaan juga sudah dilenyapkan.

Pengguna yang mendapati alamat emal dan kod laluan mereka digunakan menghadapi risiko identiti mereka dicuri serta menjadi sasaran penipuan lebih serius.

Awal tahun ini dia menawarkan 100,000 akaun kepada sesiapa yang berminat. – Agensi

sumber bharian.com.my


Assalamualaikum.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, April 26, 2010

Angan-angan Si lelaki yang Pkai Nick Name b4ns.

View Comments


Assalamualaikum...
Nak diceritakan al-kisahnya seorang lelaki yang menggunakan nickname b4ns. Cita-cita Si lelaki tersebut adalah untuk membina sebuah tempat untuk menzahirkan minatnya terhadap dunia photography. :D . Tetapi cita-citanya terhalang oleh fulus (Duit) yang tidak mencukupi untuk membeli sebuah kamera DSLR Nikon D5000. Cita-citanya terpaksa ditunda disebabkan oleh keadaan kewangan yang tak mengizinkan.

Jika dia dapat memiliki Nikon D5000, Beliau akan membuka sebuah blog berkaitan photography menggunakan nama blog yang dimiliki olehnya sekarang, iaitu The Black Lens.beliau merupakan newbie dalam bidang photography dan baru sahaja menanam minat yang mendalam terhadap dunia yang penuh warna warni ini.




pada masa sekarang beliau hanya menggunakan Kamera handphone Omnia HD (i8910) 8 MP sebagai pendorong kepada beliau untuk berjinak dalam dunia photography. Setiap masa beliau akan menggunakan handphone beliau untuk merakam manusia, pokok2, awan&langit biru, haiwan dan benda2 yang menarik minat beliau. tetapi hasil yang beliau rakamkan tidak dipertontonkan kepada orang ramai, kerana hasil yang beliau perolehi belum cukup untuk memuaskan hati beliau. Mungkin suatu hari nanti sampai masanya beliau berpuas hati dengan hasil yang dirakam. Akhirnya mungkin  Nikon D5000 akan menjadi milik beliau dan akan terbinalah satu laman web berkaitan photography yang dicetuskan oleh beliau.

Persoalannya  Adakah cita-cita beliau akan tercapai atau sebaliknya. So kita tunggu dan lihat.

Patutkah beliau membeli DSLR Nikon D5000 tersebut? (atau ada DSLR laen yang lagi sesuai untuk beliau?)

Beliau tidak pernah Guna pun kamera DSLR seumur hidup beliau. hanya sentuh dan lihat sahaja. :P

Berbaloi baloi kah untuk meneruskan cita2 beliau? 

Itu sahaja laaa soalan dan cerita angan2 pak b4ns di pagi hari.

Sekian..

p/s: Carutan di pagi hari sebelum pegi tidur. dah pukul 4.00 pagi. Kelas jam 8.00 pagi nati. tolong kejut aku pegi kelas.  tak masuk kelas harini besok takleh jawab test. :D

bye. muaxx!!


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Earn 10 Dollar per clicks. Free register.

View Comments
 
Are you ready to put your cash earnings on the fast-track? We are here to help! Our program allows you to earn money easily from the comfort of your own home. We will pay you $10 per click and 50% of your referrals' earnings. Once your account reaches at least $10,000 you can withdraw your earnings to Paypal or Alertpay.
There's no risk since you can join our program without paying anything - it really is free to join and earn! Registration only takes a minute and your account is automatically approved so you can start clicking in a matter of minutes! What are you waiting for?

 Note B4ns: Aku join benda ni bila tengok member aku withdraw $10,000.00  bersamaan RM30,000 . Tak perlu modal. Hanya register dan click survey sekali sehari. Lagipun anda tidak perlu keluarkan modal untuk join TenDollarClick. Tidak rugi jika mencuba.

Join tenDollarClick today:

CLick Image Bellow to register:



Or CLick Here To register

Cara-cara mendaftar account anda.

click create account.


Isi detail peribadi anda. pastikan anda meletak nama penuh anda.

Tekan Create Account.

Finish. Click View Ads. dan clicks ads anda.

tunggu sehingga Masa Countdown habis.

CLick Huruf yang Dinyatakan.

Selesai. 

 Apa yang anda lakukan adalah untuk diri anda sendiri.  Terima Kasih.

Assalamualaikum.




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, April 20, 2010

Lantai pun boleh jadi kreatif.

View Comments
Gambar yang Unik , yang dihasilkan oleh artis2 yang kreatif..

mirror.

macam swimming pool.
lagenda air pancut.

laptop sony vaio


orang terjatuh dalam telaga buruk.


lalat gergasi.


perempuan mandi di swiming pool.


lubang api.



sumber google.com


Assalamualaikum.







JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

tak hupdate blog.

View Comments
tetiba lak aku post psal bolasepak kelantan then masuk bab-bab politik.maybe aku geram kot dengan keadaan sekarang ni. so sini nak letak gambar aku untuk topic ni. maybe ada sape2 yang nak knal aku.

 lubang hidung aku yang macho.

sila terbalikkan kepala and ke kiri. 


tu sajelah gambar yang terbaik diantara yang terbaik.. :)

nak kenal lebih lanjut. leh laa add facebook.. myspace aku tapis. sorry yaa ..

Assalamualaikum



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Kerajaan kelantan sudah tua dan ingin merosakkan bola sepak kelantan.

View Comments
 18 XXXXLLLL  POLITIK. TAK SUKA JGN BACA. NAK KUTUK AKU SILA LAH. 



Ni lah yang jadi bila orang melayu tak boleh tengok orang melayu lain senang sikit.. mesti nak menangguk di air yang kerohh.. ambik kesempatan. Kalau diikutkan pasukan bola sepak kelantan di bawah kerajaan negeri sangat menyedihkan. Diorang ni pandai bercakap saja. tetapi apa  yang diorang cakap tak sama bikin dengan apa yang diorang buat.  Selepas Anuar Musa mengambil alih pasukan kelantan ,barulah kualiti pasukan semakin meningkat naik.. Hutang semakin Kurang. Penonton Red Warriors Juga selalu penuh di stadium sampai tak muat. 


Adakah cukai hiburan ni diminta kerana kerajaan negeri kelantan sekarang ini banyak berhutang. atau ada agenda lain dalam pengurusan mereka?  Tanah Kubur Yang Diwakafkan pun sudah dijual dan akan dibina hotel di atas tanah wakaf?? memang dibolehkan dijual tanah wakaf wakaf, tetapi kemanakah duit dari hasil jualan tanah wakaf itu? adakah digunakan untuk membina kubur baru. atau benda lain? Kerajaan kelantan perlu menjelaskan kemana duit hasil jualan itu pergi..


Walaupun Saya tidak suka dengan cara PAS, tak semestinya saya membenci islam. Adakah islam itu terhad kepada orang yang menyokong PAS sahaja?  Orang yang beragama Islam pun tidak mengira bangsa dan warna kulit.Ada khabar angin mengatakan Sokong PAS masuk syurga , walaupun orang yang meyokong PAS itu tidak sembahyang dah selebihnya, Adakah itu logik?? .. Perkara ini juga sama dengan orang UMNO. Jika mereka tak solat, neraka lah bagi mereka. Kalau solat, insyallah syurga laa bagi mereka. Perkara begini boleh membuatkan umat islam confuse antara Islam , Pas, Umno.  


PAS adalah Islam?? PAS hanyalah parti yang memperjuangkan islam. tetapi sekarang mereka sudah senyap atau diam memperjuangkan HUKUM HUDUD DI KELANTAN. Ini terjadi selepas mereka menyertai perikatan.. PERIKATAN BUKAN MEMPERJUANGKAN ISLAM. .SECARA AUTOMATIK NYA PAS SUDAH TIDAK LAGI MEMPERJUANGKAN ISLAM. PAS sekarang pun sudah menjadi hamba PKR dan DAP.. .

sedarlah wahai sahabatku sekalian.


dah lari dari tajuk plak.. 



HIDUP RED WARRIORS, JANGAN HANCURKAN KAMI!!


Kini kami terpaksa bayar lebih RM40,000 bagi satu perlawanan: Annuar

DI SEBALIK kebanjiran penonton setiap kali Kelantan turun beraksi di Stadium Sultan Mohd Ke-IV, Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) kini berdepan dengan kutipan cukai hiburan yang mahu dikutip kerajaan negeri.

Surat berhubung penetapan bayaran cukai hiburan itu dihantar kepada Kafa oleh Pegawai Kewangan Negeri, Datuk Mohd Faudzi Che Mamat pada 13 April lalu, memaklumkan keputusan kerajaan negeri itu. Tanpa bantuan kewangan dihulurkan kerajaan negeri, tuntutan cukai baru itu meningkatkan lagi beban yang terpaksa dipikul kepemimpinan Kafa yang selama ini dibebani dengan pelbagai cukai dan sewaan daripada kerajaan negeri.

Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa, menyifatkan arahan terbaru itu satu lagi beban baru kepada persatuan itu dan kemungkinan mereka terpaksa menaikkan harga tiket lebih tinggi daripada kadar RM12 sekarang.

Katanya, surat Pejabat Perbendaharaan Negeri Kelantan bertarikh 13 April lalu mengarahkan Kafa membawa tiket bola sepak sebelum dijual kepada orang ramai ke pejabat berkenaan untuk dicop dan ditaksir cukai yang perlu dibayar persatuan itu.

Katanya, penaksiran cukai itu membebankan Kafa yang kini terpaksa membayar lebih RM40,000 bagi satu perlawanan bola sepak membabitkan bayaran levi sehingga 20 peratus, cukai perkhidmatan sampah, sewa ‘score board’ dan bilik mesyuarat di Stadium Sultan Mohamed Ke-IV, Kota Bharu.

“Arahan terbaru daripada Pejabat Perbendaharaan Negeri Kelantan ini jelas membebankan Kafa dan saya harap bola sepak tidak diletakkan dalam kategori hiburan kerana ia adalah acara sukan di bawah Akta Sukan.
“Kafa terpaksa membelanjakan antara RM250,000 hingga RM300,000 sebulan bagi pengurusan pasukan dan adalah tidak wajar kita dibebani dengan pelbagai cukai dan sewaan termasuk yang terbaru cukai hiburan ke atas tiket bola sepak,” katanya pada sidang media selepas menyampaikan bonus khas sebanyak RM20,000 kepada pegawai dan pemain Kelantan di Pusat Dagangan Kelantan (KTC) di Kota Bharu, semalam.
dipetik dari berita harian..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, April 18, 2010

Video kemalangan Achik Spin. Al fatihah.

View Comments

SEREMBAN: Bekas vokalis kumpulan Spin, Achik atau Murad Md Shari, 28, maut apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dipandunya terbabas lalu merempuh tiang papan tanda sebelum terbakar di Kilometer 13, Lebuh Raya Kajang-Seremban (Lekas) di Mantin, dekat sini petang semalam.

Kemalangan kira-kira jam 6 petang itu menyebabkan penyanyi yang pernah membintangi beberapa filem dan drama mati di tempat kejadian dan kereta Toyota Estimanya hangus. Mayatnya dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS) untuk bedah siasat. Baca Selanjutnya Disini.


Source . Youtube.com

Al-fatihah untuk Keluarga mangsa.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Thursday, April 15, 2010

Maher Zain "For the Rest OF my Life. Best Islamic Song Ever."

View Comments
Song Download, Lyrics, Youtube. Maher Zain thank you allah album- for the rest of my life.






Download Lagu Disini : (File Hosting)

For The Rest Of my Life-Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..




Assalamualaikum



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, April 14, 2010

K'naan - Wavin' Flag - South Africa FIFA World Cup 2010 Official Theme Song

View Comments

Download, Lyrics, Video, Mp3 , Group.


 
Qualified Teams World Cup 2010: 
Europe: - Greece - Serbia - Germany - Italy -Spain - Slovakia -Slovenia - Denmark - England - Portugal - France - Switzerland - Netherlands 
North America: - United States - Mexico - Honduras 
South America: - Brazil - Paraguay - Chile - Argentina - Uruguay
Africa: - South Africa - Ghana - Ivory Coast - Nigeria - Algeria - Cameroon 
Oceania: - New Zealand 
Asia: - Australia - Japan - South Korea - North Korea 


Download Scedule Piala DUnia 2010 Disini..(Scedule Download)

Download Lagu Piala Dunia 2010 Disini. (Song Download)

K’naan – Wavin Flag Lyrics (official worldcup 2010 anthem)

Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud
In the streets are, exaliftin , as we lose our inhabition,
Celebration its around us, every nation, all around us
Singin forever young, singin songs underneath that sun
Lets rejoice in the beautiful game.
And together at the end of the day.
WE ALL SAY
When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes back
When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes
Oooooooooooooh woooooooooohh hohoho
Give you freedom, give you fire, give you reason, take you higher
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud
In the streets are, exaliftin, every loser in ambition,
Celebration, its around us, every nations, all around us
Singin forever young, singin songs underneath that sun
Lets rejoice in the beautiful game.
And together at the end of the day.
WE ALL SAY
When I get older, I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes back
When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes
Wooooooooo Ohohohoooooooo ! OOOoooooh Wooooooooo
WE ALL SAY !
When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes back
When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes
Wooo hooooo hohohohoooooo
And everybody will be singinit
Wooooooooo ohohohooooo
And we are all singin it .




Assalamualaikum.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, April 13, 2010

Panduan menjana pendapatan melalui blog.

View Comments
Assalamualaikum. Petua ni aku ambik dari Redmummy.com di dalam interviewnya oleh Hmetro.

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

So itu laa tips-tips yang di listkan oleh Redmummy di dalam interview yang dibuat oleh Harian Metro

Income Redmummy sekarang melebihi rm10000.00 Sebulan. menarik

Dua tahun pasang nuffnang baru dapat 1st income. kesabaran tinggi yang harus kita contohi untuk berjaya.

So sape nak berjaya. leh laa praktikkan tips yang redmummy.com tu bagi.

Nak baca interview tuh? sila baca disini. http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Jadimewahtulisblog/Article

Assalamualaikum..





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, April 9, 2010

Job Tips from Nokia "The Rookie"

View Comments











 
CLICKS PICTURE ABOVE FOR MORE INFO ABOUT Nokia The Rookie.






Nokia presents 
 
The Rookie

Your ticket to the big league





JOB TIPS

  • At your interview, make eye contact and speak to all your interviewers, not just the most friendly-looking one.
  • Before your interview, make sure you're familiar with your CV. You'll be asked questions based on it.
  • Compile a list of interview questions you expect, and rehearse your answers. Get a friend to assess you.
  • Your CV should show your achievements, not just your roles. Use goal-focused terms like "created", "launched" and "achieved".
  • While crafting your CV, present your work history and education in reverse chronological order, starting with the most recent.
  • Research the company thoroughly before your interview. Check out its website, and sense the buzz on forums and blogs.
  • Use numbers and percentages in your CV to show results you've achieved (e.g. "Achieved a 20% increase in sales").
  • Keep your CV succinct. The critical points that outline your major achievements will suffice.
  • Create a cover letter specific to the company and role. This shows you've researched the company and role.
  • Expect sensitive interview questions (e.g. your greatest failure) and prepare positive answers (e.g. what you learnt from it).
  • Be well-dressed and presentable for your interview. Don't look like a secret society member.
  • Avoid spelling and grammar errors in your CV. If you're stuck on a word or sentence, consult a dictionary or grammar resource.
  • View your CV with a critical eye, and get a second opinion. Polish it repeatedly till it shines.
  • Enhance your CV's visual appeal with well thought out design - short paragraphs, sleek font, sensible colours.
  • Include a cover letter with your CV. This makes it personal and provides a context within which your application makes sense.
  • Ensure you have enough sleep, food and comfort breaks before your interview.
  • Know the directions to your interview location. Lack of punctuality will be penalised, so make sure you get there on time.
  • After your interview, send your interviewers a thank you email to show them that you appreciate the opportunity.
  • Show confidence while answering interview questions. Don't be in panic mode. You're not waiting to be hanged.
  • Speak clearly and audibly at your interview. Don't test your interviewer's patience by mumbling and murmuring.
  • Use your interview as an opportunity to convey why this particular company and role excites you.
  • Don't try to make an impact with wild and absurd answers at your interview. You're not auditioning for a circus.


thanks to Nokia

So kekawan tips ni sangat berguna untuk anda semua yang tengah mencari kerja . :) So gunalah ia sebaik yang mungkin. perkara di atas penting untuk memudahkan anda mendapat kerja.. Sharing is caring. :)

Assalamualaikum..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, April 3, 2010

bans the black lens topup free 13rd dec 2010

View Comments
SIAPA CEPAT DIA DAPAT!!  :)



Entry special untuk semua.

Detail tentang Blog Ni.
Tarikh lahir blog ni dengan tarikh lahir b4ns TBL adalah sama. iaitu 13 dec. cuma tahunnya yang berbeza.

b4ns: 13rd dec 1986
TBL: 13rd dec 2009

tentang b4ns & TBL:
b4ns pernah membuka blog pada tahun 2005, Oleh kerana tiada kawan dan minat yang mendalam. blog itu tidak diupdate.Lagipun b4ns pun tengah gila maen game online pada masa tuh. DOTA !! HEHE. men DOTA memang ADDICT!! sampai x fikir benda laen. nama blog tu pun b4ns da lupa.rasanya masih ada kot dalam blogspot.  Akhirnya pada tahun 2009 b4ns sekali lagi cuba untuk mendekatkan diri dengan dunia blogging ni. akhirnya tertubuhnya blog yang diberi nama bansnellys.blogspot.com  tetapi selepas itu berita sedih datang dalam hidup b4ns. kekasih lama b4ns pegi meninggalkan b4ns. :) Akhirnya b4ns terpaksa menukar nama blog b4ns untuk melupakan dirinya. Selepas lama berfikir. Akhirnya TBL dilahirkan.. macam2 nama b4ns letak. antaranya THe Bl4ck P4per. Itulah sedikit sebanyak cerita tentang blog ni.

entry ni dikira pelik kerana diberitahu 10 bulan lebih awal. Sesiapa yang berjaya menghantar e-mail pertama, dan kedua , dengan menghantar ucapan Setahun Sudah Bersama B4ns The Black Lens.. Happy Birthday B4ns  TBL pada 13rd december 2010 ini akan diberi  :-

Email Pertama: TOPUP RM 20
Email Ke - 2    : TOPUP RM 10

income nuffnang yang b4ns dapat pun x mampu nak bayar hadiah ni. Jumlah Hadiah Duit topup mungkin akan dinaikkan dari semasa ke semasa bergantung pada keadaan ekonomi semasa.. :). lama lagi tu. contest ni nak start. maybe akan ada kategori email ke - 3.
kepada anda semua :D memandangkan masih lagi study , tu je b4ns mampu bagi pada kawan2 sekalian buat masa ni.

di dalam email tersebut jangan lupa diletakkan detail anda:

Contoh:-

Setahun Sudah Bersama B4ns The Black Lens.. Happy Birthday B4ns  TBL 

Ucapan Anda Untuk TBL: moga terus maju
Nama: b4ns TBL
Blog Url: http://myblacklens.blogspot.com
Email untuk dihubungi: whatsdeadly @ hotmail.com



Hantarkan E-mail anda ke :  whatsdeadly@hotmail.com
Email Subject : Happy Birthday B4ns TBL

pemenang akan disiarkan di blog B4ns TBL pada 13rd December 2010. Email anda akan dirahsiakan. Terima kasih kerana memberi sokongan.  Hantar email pada 13rd december 2010 bukan sekarang!! ingat :)

Senang je kan?? :)

Sambil Tunggu 13rd December 2010 apa kata anda menyertai Contest2 laen?  
CHECK CONTEST LIST HERE by Cik Gadis


B4ns ada satu lagi contest lepas balik dari bali. b4ns pegii bali 14 april 2010 dan balik pada 18 april 2010. hadiahnya berupa ole-ole dari bali. tunggu je laa kontest yang x seberapa tu nanti. :) contest maybe akan disiarkan pada 19 xpun 20 april 2010. Sekian dari b4ns.

Assalamualaikum.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Anak itu anugerah allah. "Kami Prihatin Utusan Malaysia"

View Comments
 KAMI PRIHATIN UTUSAN MALAYSIA

Assalamualaikum. b4ns bukan nak buat cerita agama. tapi nak share2 ngan semua. ada lagi satu pertubuhan yang sanggup menerima baby comel yang malang itu. Dengan meningkatkannya perbuatan yang tidak bertanggungjawab ni, semakin ramai yang datang memberi bantuan kepada Baby comel yang malang.

Utusan Malaysia telah menubuhkan Pasukan Kami prihatin Utusan Malaysia untuk menolong baby yang comel. ulangan. baby yang comel.Gadis yang terlanjur boleh menghubungi  Talian Nur  di 15999 . Anda tidak perlu takut kerana Maklumat anda dirahsiakan. . Bertaubatlah sebelum terlambat. Allah akan ampunkan dosa orang yang betul2 bertaubat.

B4ns rasa sudah tiba masanya syarat2 pernikahan dilonggarkan sedikit bagi mengelakkan perkara2 ini semakin menjadi-jadi. Perkara ini juga tidak boleh disalahkan 100% kepada gadis malang tersebut. ini kerana mungkin mereka tertipu dengan janji manis kekasih mereka.

b4ns pun tak tau nak cakap ape pasal ni. letih da dengar pasal benda ni. :D.  tolong sebar sebarkan ok? Sama-sama laa kita mengingati sesama  kita. mencegah lebih baik dari mengubati. kalau x faham kenapa cegah lebih baik dari mengubati. tanya laaa kat ruangan komen b4ns. 

Assalamualaikum.

picture credit to: RBF


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, April 2, 2010

Warning From Nuffnang

View Comments


Amaran kepada semua blogger yang suka klik iklan sendiri atau yang terlibat dengan Team Klik Nuffnang, kini pihak Nuffnang telah mengeluarkan amaran mana – mana blogger Nuffnang yang terlibat dalam hal ini, akaun Nuffnang mereka akan di banned.
Nampaknya pihak Nuffnang sudah mula mengambil tindakan yang keras kerana ada segelintir pihak yang cuba melakukan scam untuk menjanakan wang dalam masa yang singkat.
Pihak Nuffnang telah pun mengeluarkan email dan hal ini telah pun heboh di perkatakan di internet.
Oleh itu, kepada semua blogger, diharap perkara ini di pandang serius dan tidak lupa juga sebagai peringatan kepada diri sendiri.
Kalau akaun Nuffnang kena banned, sia2 sahaja kita menghabiskan masa untuk menulis blog dan blog walking.

Click Read More untuk baca email dari nuffnang:-




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

take your business to the next level ?

View Comments

DiGi The Next Level is a reality TV show competition. The show invites all individuals from existing small to medium business owners or those who inspire to start their own business to share their innovative ideas with us to win RM50,000 in cash + a year’s business support from DiGi

Participants will be challenged in all areas of a creative business during the competition. To win, participants must create and present a winning proposal by the final episode.

The winning proposal will be determined based on the participants overall performance during the challenges as well as their final pitch to DiGi.



apa yang anda fikir lagi? jom menyertainya dan majukan business anda to the next level!!




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Bagi Kepada Yayasan pembangunan Nur Hikmah Jangan Buang!

View Comments
Sanggupkah anda melihat baby yang comel dan tak berdosa ini dibuang begitu saje? melainkan anda seekor binatang. tau membuat anak tapi tak tau nak jaga anak. ibu anjing pun pandai jaga anak dia sehingga anak dia boleh berdikari.

Jika anda tidak mau menjaga baby tersebut. Berilah baby tersebut kepada


 Mereka sedia menerima insan yang comel ni. :) 

Anda juga boleh memberikan sumbangan kepada Yayasan Pembangunan Nur Hikmah Melalui. 

 Sumbangan melalui Maybank2U
Berikut adalah langkah demi langkah untuk membuat sumbangan melalui Maybank2U Online Banking 
1. Jika anda masih belum mempunyai akaun Maybank2u, sila lakukan di mana-mana mesin ATM Maybank yang berhampiran
2. Jika anda telah mempunyai akaun Maybank2u, klik laman 'maybank2u' yang terdapat di laman kami atau ke www.maybank2u.com
3. Klik 'fund transfer' dan kemudian klik 'Open 3rd Party Accounts' untuk melakukan transaksi seterusnya. Masukkan sumbangan kedalam akaun KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030
4. Letakkan alamat email : presiden@nurhikmah.org.my

Sumbangan melalui CIMB Click
Berikut adalah langkah demi langkah untuk membuat sumbangan melalui CIMB Click
1. Login ke CIMBClicks
2. Pilih Pay Bills
3. Pilih Akaun Anda (Payment From)
4. Pilih Payment To >> Payee List
5. Pilih Yayasan Pembangunan Nur Hikmah
6. Masukkan Nama Anda (optional)
7. Masukkan Contact No. (optional)
8. Masukkan Jumlah
9. Tekan Submit



Sumbangan melalui Bank Islam Online
Langkah membuat sumbangan melalui Bank Islam Online
1. Sila pindahkan kedalam akaun MayBank KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030
2. Payable To or Beneficiary Name: KHIDMAT NURHIKMAH Company Registration No. or Beneficiary ID: 646393-A .
3. Letakkan alamat email : presiden@nurhikmah.org.my

Berbagai cara untuk anda menyumbang
1. Jika anda ingin menyumbangkan peralatan atau bahan makanan sila hubungi kami ditalian 03-8733 2411 atau email kepada presiden@nurhikmah.org.my
2. Jika anda ingin menyumbang dalam bentuk cek atau money order sila letakkan atas nama YAYASAN PEMBANGUNAN NUR HIKMAH dan masukkan kedalam akaun MAYBANK 564306010610

Sekian Assalamualaikum.

 

 

terbaca pasal ni di  : MineMixs. Sebar-sebarkan untuk kebaikan kita bersama.




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.