Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.

Friday, March 5, 2010

Megat Nordin-Hidup Usia remaja. Dikir barat nasihat.



sempena hari konvokesyen kktm pasir mas nati. kumpulan dikir barat yang turut disertai oleh aku akan menyanyikan lagu ni.
lagu ni penuh dengan nasihat yang boleh aku & kawan2 semua ambil.

kumpulan dikir barat yang aku sertai ni Unik sikit. sebab kumpulan ni ahli dia bukan orang kelantan sahaja. tetapi campur dengan student2 dari negeri lain. Ada dari johor, terengganu, kedah, negeri sembilan, melaka & lain2 negeri. tu laa yang membuatkan kumpulan kami unik. :)

ni lagu yang kami ambil dari kumpulan dikir barat yang famous dikelantan, yang sesuai untuk majlis konvokesyen tersebut. jom kita hayatinya.

lagu boleh di download menggunakan link di bawah. tak rugi korang download.



(*chorus )-dinyanyikan oleh awok-awok.
HIDUP USIA REMAJA
HARUSLAH WASPADA DARI HELAH TIPU DAYA
DUNIA PENUH PANCAROBA
JANGAN MUDAH DIKAU TERGODA
 *
Di usia remaja
hati sungguh gembira,
Semuanya indah manis belaka,
Awaslah dirimu sedari manisnya,
Mungkin mengandungi racun berbisa
*
Godaan dunia jangan terpedaya,
Itu hanyalah palsu belaka,
Cekalkan hati mu menghadapinya,
Teguh semangat iman di dada.
 *
Jangan dikalih kan hidup pura-pura,
Hargailah masa kerana amat berharga,
Sesaatlah masa berlalu percuma,
Rugilah hidup tiada ketara.
 *
Cubalah insafi penuh hidup ini,
Mudakan pergi tua mendekati,
Bekalan hidup segera dicari,
Agar tak menyesal kemudian hari. 
*
remaja hanya sekali seumur hidup ini
jagalah maruah diri jangan dinodai
hidup di dunia tiada bererti
akhirat tuhan yang kekal abadi
*



assalamulaikum..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.