Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Wednesday, March 31, 2010

Beautiful Blogger Award!!

View Comments
Assalamualaikum kepada kawan2 dan pengunjung sekalian. Blog aku dah lamo laaa plak tak di updated. maybe bulan ni posting article slow sebab busy ngan project + assignment. masa nak luangkan pada blog ni pun dah kurang.Nak dipendekkan cerita http://myblacklens.blogspot.com  telah mendapat  
Beautiful Blogger Award! hahaha!!  Sila ikut procedure di bawah untuk mendapat Award ini.


Step 1: Put this Picture In your Blog

Step 2: Thanks The One Who Gave To You
Award Beautiful Blogger ni Diberi Oleh kawan Aku yang aku kenal Semasa Study Di MMU Melaka. Thanks To Kobeng. Walaupun Blog aku ni x cantik. tapi still dapat award. :D

Step 3: Give to 15 Others Friends.
Macam mana nak pilih ni. ramai tu nak kena pilih. hahaha. ok. try laa jugak listkan. So ni yang aku pilih. terbaik diantara yang terbaik. 


Step 4: Seven Things About You

  • Umur aku 24 tahun. (13 Dec 1986)
  • Masih Bujang. Bajet Nikah Umur 27. haha!~
  • Masih Lagi Study (Course Architecture)
  • Anak pertama dari 3
  • Aku Ore Kelantanese.
  • Pemalu tetapi Panas Baran. :D. Senang Sejuk gak.
  • Bolasepak? Team Favorite aku , Brasil, Manchester United, Kelantan.

So dah complete pun syarat2 Beautiful Blogger Award ni. Kepada yang terpilih oleh aku. tahniah. walaupun x famous sebab aku yang bagi. hehehe..

BUhbye &  Assalamualaikum.






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, March 23, 2010

Pertandingan Sand Castle KKTM

View Comments
assalamualaikum. syukur kepada allah pertandingan sand castle berjaya diadakan walaupun banyak rintangan dan cabaran yang berlaku sepanjang pertandingan tersebut. bermalam di dalam khemah swimming pool, hujan lebat yang melanda sedikit sebanyak menjejaskan aktiviti yang dijalankan. hehe.

 tempat kami bersukan. bola tampar pantai. :D

maybe kerana sistem pengurusan di tahap yang kurang memuaskan menyebabkan beberapa masalah berlaku. tetapi komitmen yang tinggi diberi oleh peserta menengelamkan kelemahan tersebut. nak listkan kelemahan penganjuran aktiviti ini memang banyak.so kita boleh ambil pengalaman penganjuran kali pertama ini untuk menjadikan penganjuran kali kedua lagi baik. Ada ura-ura mengatakan Universiti Malaysia Kelantan (UMK) mungkin akan turut sama bekerjasama dalam menganjurkan pertandingan istana pasir ini pada tahun hadapan. :) *mesti ramai hotchickss... haha
gambar istana pasir pada hari terakhir. 
setengah dari istana pasir sudah hancur.

Mungkin kelemahan dari segi pengurusan khemah, pengurusan sponsor, pengurusan media sedikit sebanyak menjejaskan pertandingan ini. Di mana ada ura-ura mengatakan surat permohonan untuk meminjam khemah dihantar seminggu sebelum pertandingan ini. tidak patut. Ada juga ura-ura mengatakan sponsor dicari sehari sebelum pertandingan.lagi tidak patut. dan juga sistem media seperti sound sistem tidak ada perlindungan yang secukupnya. di mana sedikit sebanyak menjejaskan aktiviti dari berjalan lancar semasa hari hujan. 

detail giler . nampak macam bukan buat dari pasir. :D

Penganjuran sand castle seterusnya maybe akan diajurkan semasa aku sem 5. so kami sem 5 ni maybe akan mengepalai dari segi pengurusan pertandingan ini. Aku ni yakin dengan semangat yang ditunjukkan oleh kawan2 aku dari sem 3 untuk memperbaiki kelemahan yang ada dalam penganjuran sand castle pada kali ini. hehehe. lepas balik dari pertandingan tu. kami terus meeting sesama sendiri mengkritik , mengutuk dan memberi cadangan untuk memperbaiki kelemahan yang ada. :)

lelaki-lelaki gagah dari sem-3 yang mengalahkan semua sem. 
dari sem 1 hingga sem 5. hahahaha kami memang kuat!!!


seperti yang sudah di rancang. team kami pada 2010 akan memulakan kerja 3 bulan sebelum aktiviti bermula bagi mengelak dari sebarang masalah yang akan muncul nati. kalau diikutkan 3 bulan tu x cukup. kalau sempat 4 bulan. 4 bulan sebelum pertandingan kami da buat kerja. 
itulah semangat YES!! dari kami sem 3. 2010. bakal sem 5 2011. :D

n
ni team aku tgh lambak pasir. 2 hari x cukup untuk bina masjid kami ni. 
3 hari confirm kami menang. tapi masa diberi hanya 2 hari. frust!!

tu je laa saje aku nak tulis. nak selit gambar , byk lagi gambar yang x diupload. nati aku letak gambar sand castle kat sini. oleh kerana masa x mengizinkan . perot pon da lapar. aku berangkat dulu dari page kesayangan aku ni. the black lens.

Assalamualaikum.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, March 10, 2010

Video latihan Dikir Barat.

View Comments
latihan dikir barat. latihan bunga :)

So nak persembahkan sikit video time latihan dikir barat, untuk konvokesyen KKTM 2010.
 Nak dipendekkan cerita selepas 3 bulan jalani latihan. sampailah masa untuk test kali pertama kumpulan dikir barat bagi tahun 2010. Aku korang xkan nampak sebab dok belakang skali maen alat.

video kualiti ok . tapi sound kualiti dia x ok maybe bunyi kuat sangat kot. xpe, aku dah janji nak letak kan. so ni laa aku sajikan korang . hehehe , takut time konvo nati x sempat nak rakam. Kalau ada rakam time konvo. aku letak plak video yang time konvo tu. :)
komen kritik dan nasihat dialu alukan dari rakan2 skalian. . :)

Assalamualaikum



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, March 8, 2010

Sand Castle Competition

View Comments
semperna Archiday 2010. Kolej Kemahiran Tinggi Mara mengadakan pertandingan sand castle di Sri Permai Resort , Melawi, Bachok Kelantan.

Competition ni akan diadakan pada 18 hingga 21 March 2010.

Peserta pertandingan terdiri daripada student Architecture Kolej Kemahiran Tinggi mara. kira aku masuk jugak laaa pertandingan ni. hehe.

Aku pon x taw nak buat sand castle camne. tapi time meeting aritu diorang dah ajar cara untuk buat sand castle ni. hehe nampak mudah je , tapi susah gak laaa kalau ikutkan , sebab nak kekalkan bentuk dia. silap haribulan sand castle tu leh runtuh. memandangkan cuaca malaysia yang panas skang ni. bukan lembab. aku x pasti castle tu dapat stay berdiri kat tepi pantai melawi ke x. hehe.

Pertandingan ni anjuran archiclub Kolej Kemahiran tinggi mara. Kami akan berkampung di sana selama 4 hari. lelaki suma tidur dalam khemah je.. haaa, habislah hitam kulit2 aku,. dah laa musim panas ni. terpaksalah aku pegi bli banana boat ( sun block) nak maintain kulit aku supaya putih x terbakar. lagi satu aku memang tak suka pantai. sebab dia masin melekit. erkk.. mintak ampun. aku xkan mandi air pantai. memang da nasib aku macam tu. :)

so nak diringkaskan cerita, aku nak tanya korang. pernah tak ada pertandingan sand castle kat malaysia ni? kalau tak pernah ada. kira ni pertandingan julung2 kali diakan kat malaysia ni kan? :) . kalau macam tu kira bagus laaa kan. boleh laa masuk malaysia book of record kalau benda ni berjaya. hahaha..

So aku pun x berani nak kata, benda x start lagi. nati dah start, aku akan pertonton kat korang sand castle yang kami buat tu. tak tau laa menjadi ke tak sand castle tu. :) so sampai sini saje cerita baru aku terima ni. Moga aku dan team aku memenangi pertandingan ni. mesti sohor di kelantan dan malaysia. hahaha :) ok laaa aku pon da lapar. nak gi makan. nati aku sambung cerita pasal sand castle lepas balik dari pertandingan tu.

assalamualaikum.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, March 7, 2010

Design yang tak pernah habis. Ponattttt!!

View Comments

haa ni laaa bendanya. nampak bersepah kan. kepala pon da pusing ni haa..

Al-kisahnya nak diceritakan tentang subject design yang memang killer bagi budak architecture. yang pandai uruskan masoo sajolah yang bulehh siapkan projek2 niehh. memandangkan harini ado kelas design dari pukul 10.45pagi hinggolah pukol 5 petang , tetapi disebabkan cik ambikk cuti. hati aku tetiba terasa gembira dan bulehhh senyum. sebab design aku tokkk siap lagiiiii..so aku pon sambung tido sejam lagi. hahaha!!

kepada kekawan , korang toksoh dok risau. 21march tu lama lagi. buleh lagi nok buat hok terbaik. dengan syarat buat kijo. jange dok maen jahhh. pesanan ni ditujukan juga kepada aku sendiri. :D
aku design workstation for photographer. so aku kena las tahu angle2 yang diperlukan bagi mengisi ruang galeri photographer tuu. aku xdak maklumat pasal tu semua. sebab aku bukan photographer. hahaha. kekawan yang tau pasal semua tu leh laa tolong aku skit2 bagi information untuk memudahkan kerja aku yang sememangnya payohhh..

 
bosan x tawww nak buat peee. aku draw laaa benda ni. ntah aa burok jew.

so itu saje untuk harini. aku pon nak pi ambik cek. elaun dahh masokkkkk!!! chekk nak guna duit buat pi oneymoon. sokaylaaahhh buhbye all..

assalamualaikum.. 





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Futsal terbaik.. selepas 2 tahun x sentuh bola.

View Comments
kasut ni adik aku punya. dia x pkai. so aku punya laa. dia maen bola padang da.

Selepas 2 tahun x sentuh bola futsal mmg aku taw ape akan jadi pada aku. nak tau ape yang jadi? hahaha. stamina aku dah kurang. maen x sampai 10 minit dah pancit.
ntah laaa. aku dah memanaskan badan sebelum maen. maybe ape yang terjadi pada aku 6 xpon 7 tahun lalu effect sistem pernafasan aku kot. aku penah berlari naik turun bukit sampai demam. tu time skolah dulu. pahtu aku pitam lepas balik berlari tuh. sebab balik2 xdak air. ada air sirap panas je. adeihh..

tetapi bila aku pegi check ngan doktor. dia cakap xde pape. maybe kamu x exercise dia cakap.  nah.. aku penah laa exercise lepas doktor cakap macam tu. tapi bila maen futsal, still same. ohhhh maybe aku kena exercise tiap2 hari kat gym kot. hehe

tadi maen2 laa maen. berbagai skill aku buat. tetiba je. kepala aku rasa berat. pastu mata aku dah pusing2. kejap nampak orang. kejap x nampak orang. mata macam tv 50 an. hitam putih gitu. hahaha
so aku pun buat keputusan berhenti maen. sebab aku dah faham, kalau macam tu , aku berlari lagi nati aku tertido pengsan trus. so aku stop. pegi laa bli air revive. konon nak bagi ada tenaga balik laaa. then pahtu 5 minit sbelum game abis aku pon masok.. jadi penjaga gol plak. x larat da nak lari.. takut gile bila jadi penjaga gol ni. dah laa bola dia keras. bola lak datang laju semacam je. sakit gak ahh tangan aku kena bola. hahaha. byk gak laa orang jaringkan gol bila aku jadi penjaga gol tuh. x berani beb. bola tu lagi keras dari kulit aku. pedih...

 
air sirap ni sedap oihhhh.. sejok je rasa bdan lepas minum. :)

lpas maen futsal tu. aku pon gi laa lepak makan roti canai telor dan pekena air sirap. sedap oh... selera aku makan. maybe sebab dah penat, pahtu ada orang baru dalam hidup aku kot. sebabtu laaa aku makan berselera je. hehe. ok laaa itu saje citernye. x pandai laa nak citer. komen kutukan dan teguran amat dialukan. :)

assalamualaikum.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, March 5, 2010

Megat Nordin-Hidup Usia remaja. Dikir barat nasihat.

View Comments


sempena hari konvokesyen kktm pasir mas nati. kumpulan dikir barat yang turut disertai oleh aku akan menyanyikan lagu ni.
lagu ni penuh dengan nasihat yang boleh aku & kawan2 semua ambil.

kumpulan dikir barat yang aku sertai ni Unik sikit. sebab kumpulan ni ahli dia bukan orang kelantan sahaja. tetapi campur dengan student2 dari negeri lain. Ada dari johor, terengganu, kedah, negeri sembilan, melaka & lain2 negeri. tu laa yang membuatkan kumpulan kami unik. :)

ni lagu yang kami ambil dari kumpulan dikir barat yang famous dikelantan, yang sesuai untuk majlis konvokesyen tersebut. jom kita hayatinya.

lagu boleh di download menggunakan link di bawah. tak rugi korang download.



(*chorus )-dinyanyikan oleh awok-awok.
HIDUP USIA REMAJA
HARUSLAH WASPADA DARI HELAH TIPU DAYA
DUNIA PENUH PANCAROBA
JANGAN MUDAH DIKAU TERGODA
 *
Di usia remaja
hati sungguh gembira,
Semuanya indah manis belaka,
Awaslah dirimu sedari manisnya,
Mungkin mengandungi racun berbisa
*
Godaan dunia jangan terpedaya,
Itu hanyalah palsu belaka,
Cekalkan hati mu menghadapinya,
Teguh semangat iman di dada.
 *
Jangan dikalih kan hidup pura-pura,
Hargailah masa kerana amat berharga,
Sesaatlah masa berlalu percuma,
Rugilah hidup tiada ketara.
 *
Cubalah insafi penuh hidup ini,
Mudakan pergi tua mendekati,
Bekalan hidup segera dicari,
Agar tak menyesal kemudian hari. 
*
remaja hanya sekali seumur hidup ini
jagalah maruah diri jangan dinodai
hidup di dunia tiada bererti
akhirat tuhan yang kekal abadi
*



assalamulaikum..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Wednesday, March 3, 2010

Pasar Ahad Menjadi Pasar Ahad & Isnin.

View Comments
assalamualaikum.

aku dah updated suma cerita sunket. so. cerita selanjutnya di bawah.


 
meeting mengenai program archiday & SunKet 
yang akan dijalankan.

 tokey2 kedai faculty of architecture. (sem3)

aku yang berbaju kuning. nampak cam orang yang 
dah berumur 24tahun x? hehe

 
 penjual yang peramah. ABC ni memang sedap!!

tokey-tokey sem 4.

lecture sekeluarga turun memberi sokongan kepada kami.


So tu je laaa gambar2 bagi mengambarkan aktiviti Sunket.  Sebenarnye pasar ahad ni bukan diadakan pada hari ahad je. tetapi telah dilanjutkan keesokkan harinya kerana mendapat sambutan yang hangat.

Aktiviti Pasar Ahad ini dijangka akan diteruskan lagi, iaitu mungkin akan diadakan sekali sebulan. :)

bulan 3 ni dijangka penuh dengan aktiviti-aktiviti.

antara aktiviti yang akan diadakan ialah:

Minggu aktiviti KKTM. (15,16,17 mac 2010)
Hari konvokesyen KKTM  (14 mac 2010)
Archiday untuk student Architecture (19 mac 2010)

assignment pun datang berlambak. haha. so kena laa gila2 study. jangan jadi gila sudah laaa.. nasihat aku kepada kawan2. kalau dah x mampu janganlah dipaksa sangat. nati kesihatan korang terjejas.

sekarang musim panas. so banyak2kan lah minum air kosong. untuk elak daripada demam dan selesema.  sekian.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.