Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Friday, February 26, 2010

Game untuk orang yang pandai ,Student Arch jom maen..

View Comments



Game ni sangat best. Member aku maen tak henti-henti. Balik je kelas. dia trus maen game ni. Umor da tuo dah tapi still gak minat maen game ni.. memang terbukti game ni sangat best. Aku pun dah try maen game ni. memang best. So ape kata download ramai2. lepastu try maen game ni. :) korang xkan menyesal punyalah.

Game Info:

Max & the Magic Marker is a physics based 2D puzzle platformer, in which the player controls the boy Max and his Magic Marker. While Max enables good old platforming fun, the marker provides the gameÆs signature feature: the ability for the player to draw directly inside the game world where everything drawn becomes physical objects. This feature is used to complete levels and overcome challenges but it also provides the player with a unique tool that in itself is fun to play around with.


Release Name: Max.and.the.Magic.Marker.RIP-AMH
Size: 72.07 MB
Website: http://maxandthemagicmarker.com/

*ahaa..satu lagi game bersaiz kecik dgn grafik yang mantop. sesuai utk semua jenis komputer.. digalakkan utk mereka yang berotak kraetiv.net..haha. sangat direkomenkan. Download-Extract-Play. so slmt mendownload!

Features:
* 15 inventive and puzzling levels
* Unique drawing control in a truly dynamic physics environment 3 beautiful worlds inspired by childrens drawings
* Death traps, monsters, and challenging puzzles Unlockable challenges, secrets and rewards
* Original and awesome soundtrack by Analogik

Download Link:
http://www.mediafire.com/download.php?hyzmtyuzynw
or
http://www.megaupload.com/?d=N6AMDUB0
or
http://www.multiupload.com/8MFQIVWLM8


Assalamualaikum.

credit to AkuMuzikHampa


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, February 22, 2010

NO Firmware Updated From Samsung for Omnia HD?

View Comments


Sekian lama sudah aku menunggu. new firmware untuk Omnia HD aku still tak kunjung tiba. aku kecewa gila dengan company Samsung ni. Handphone dah canggih tetapi phone support amatlah slow. ataupun takde langsung.

Weiii samsung. aku nak bagitau sikit. kalau korang taknak support product korang. baik tak payah  jual handphone ni. macam bodoh je.. nak je aku cakap b*bi. Aku bayar handphone tu bukan pakai daun. pakai duit. Kalau macam ni lah sikap Company Samsung terhadap customer. aku syorkan diadakan satu boikot untuk produk samsung. lebih baik aku pkai Blackberry xpun Iphone .. diorang punya support bagus untuk produk diorang. Samsung macam haram. takde support.

Dari article GSM arena. "The new Omnia HD firmware should be available in January 2010" 


tapi still tiada berita dari samsung. .. F*CK YOU SAMSUNG!!!!! 


terbang duit aku rm 2400.00 POKEMON...


Key features:

  • 3.7-inch 16M-color capacitive AMOLED touchscreen, 640 x 360 pixels
  • Symbian S60 5th edition with TouchWiz 3D UI
  • ARM Cortex-A8 600 MHz processor; HW Graphic Accelerator
  • 256MB RAM
  • 8 megapixel auto focus camera with LED flash, geotagging, face detection, smile shot, image stabilizer, Wide Dynamic Range (WDR), ISO 1600
  • HD 720p@24fps, 720x480@30fps, QVGA time-lapse and slow-mo video recording
  • Tri-band 3G with HSDPA (7.2Mbps) and HSUPA (5.76 Mbps) support
  • Quad-band GSM support
  • Wi-Fi with DLNA technology
  • Built-in GPS with A-GPS functionality
  • 8/16GB internal memory
  • Hot-swappable microSD card slot (up to 32GB)
  • TV out (Standard Definition content only)
  • FM radio with RDS
  • Bluetooth and USB v2.0
  • 3.5mm standard audio jack
  • DNSe audio technology
  • DivX/XviD video support with subtitles (HD video playback)
  • Virtual 5.1 channel Dolby surround (in headphones)
  • Proximity sensor for screen auto turn-off
  • Accelerometer sensor for automatic UI rotation, turn-to-mute and motion-based gaming
  • Magnetometer for digital compass
  • Office document Editor
  • Full Flash support in the web browser


iklan je gempak.. firmware macam haram.. bodoh..!!! :D
(aku tak suka firmware dia. ada bugs skit2. macam tak complete. ) 



Sekian. Assalamualaikum.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, February 19, 2010

Kenapa umat islam sembahyang menghadap kiblat?

View Comments
 Assalamualaikum.

tertarik dengan soalan yang diajukan, saya membuat keputusan untuk berkongsi dengan rakan2 sekalian. Mana laa tau ada sahabat korang yang bukan islam bertanyakan soklan macam ni. boleh laa gunakan ni sebagai rujukan. :)



SOALAN:

MENGAPA kita solat menghadap kaabah sebagai kiblat sedangkan kita tahu Allah itu tidak bertempat. Soalan ini sering ditanya oleh rakan-rakan beragama lain. Bagaimana saya patut menjawabnya?

Jawapan:

Inilah indahnya Islam, setiap ibadat ada disiplin, rukun dan syaratnya bagi memastikan ibadat itu diterima Allah SWT.

Agama Islam bukan sekadar agama nama tetapi agama yang mengatur dan mendidik umatnya agar sentiasa berada pada landasan yang betul lebih-lebih lagi perkara yang berkaitan dengan ibadat.

Memang betul Allah tidak bertempat, namun ini tidak bermaksud kita boleh menghadap mana kita mahu ketika solat. Bayangkan sahaja kalau manusia tidak menghadap kaabah malahan ikut rasa mana dia nak hadap, hadaplah dengan alasan Allah SWT berada di mana sahaja.

Hasilnya seorang akan mengadap timur, seorang lagi menghadap barat, seorang berikutnya menghadap selatan. Bukankah keadaan ini lebih tidak berperaturan berbanding dengan mereka yang menghadap kiblat sama-sama dalam solat.

Saya yakin tiada suatu agama pun selain Islam yang menekankan konsep berkiblat. Sebab itulah di dalam al-Quran kitab agung umat Islam dan panduan manusia keseluruhannya telah menegaskan melalui firman Allah yang bermaksud: Kerap kali Kami melihat engkau (wahai Muhammad), berulang-ulang menengadah ke langit, maka Kami benarkan engkau berpaling mengadap kiblat yang engkau sukai. Oleh itu palingkanlah mukamu ke arah masjid Al-Haraam (tempat letaknya Kaabah); dan di mana sahaja kamu berada maka hadapkanlah muka kamu ke arahnya. Dan sesungguhnya orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah diberikan Kitab, mereka mengetahui bahawa perkara (berkiblat ke Kaabah) itu adalah perintah yang benar dari Tuhan mereka; dan Allah tidak sekali-kali lalai akan apa yang mereka lakukan. (al-Baqarah: 144)

Ayat ini turun dilatari dengan ejekan kaum Yahudi yang menggangap Nabi Muhammad kehabisan modal dalam beragama terpaksa mengambil Baitul Maqdis sebagai kiblat, sedangkan itu adalah kiblat mereka berzaman.

Hampir setahun lebih umat Islam berkiblatkan Baitul Maqdis sehingga turun ayat dari surah al-Baqarah ayat 144. Maksudnya menghadap wajah ke arah kiblat adalah syariah yang menuntut sifat taabudiy (patuh semata).

Mengikut fahaman ahlu sunnah wal jamaah, Allah SWT tidak bertempat, yang bertempat hanya makhluk.

Apabila orang Islam menghadap kiblat itu bukan bermaksud menghadap Allah dalam solat dalam erti kata mengingati Allah SWT.

Ini jelas dalam dalam penjelasan Nabi SAW terhadap soalan Jibril yang bertanyakan apa itu ehsan lantas baginda menjawab yang bermaksud: Ehsan ialah kamu menyembah Allah seolah-olah kamu melihat dia (Allah), kalaupun kamu tidak dapat melihatnya yakinlah dia melihat kamu…(riwayat al-Bukhari no. hadis: 50, Muslim, no. hadis: 8)

Maksud hadis ini ialah melihat kebesaran Allah SWT serta menghayati keagungan-Nya. Dalam keadaan kita berpeluang mencari arah kiblat kita adalah disuruh untuk mencarinya dan memastikannya terlebih dahulu. Sekiranya kita tidak tahu dan gagal mencari kiblat kita hadapkan wajah ke arah mana pun adalah sah solat tersebut.

Sebab itulah Allah SWT berfirman yang bermaksud: Dan Allah jualah yang memiliki timur dan barat, maka ke mana sahaja kamu arahkan diri (ke kiblat untuk mengadap Allah) maka di situlah arah yang diredai Allah; sesungguhnya Allah Maha Luas (rahmat-Nya dan limpah kurnia-Nya), lagi sentiasa Mengetahui. (al-Baqarah: 115)

Maksudnya dalam keadaan apa sekalipun manusia sama ada menghadap barat mahupun timur.

Di dalam tafsir al-Jalalain ada menjelaskan bahawa: "Kepunyaan Allah jua seluruh jagat ini, sebab di mana-mana ada timur dan di mana-mana pun ada barat. Apabila kita tegak menghadap ketepatan matahari terbit maka yang dibelakang kita adalah barat, yang di kanan kita adalah selatan dan di kiri kita adalah utara".

Manakala Pak Hamka dalam tafsir al-Azhar menjelaskan: "Inilah hikmah yang sebenarnya, ke mana kita menghadapkan muka ketika kita beribadat kepada Allah, ketika solat pun, asalkan hati telah dihadapkan kepada Allah maka diterimalah ibadat itu oleh Allah. Sebab Timur dan Barat, Utara dan Selatan Allah jua yang empunya…" (Prof. Dr. Hamka, Tafsir al-Azhar, jld: 1, hlm: 277).

Di dalam hadis yang lain daripada Abudullah bin Abbas baginda Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud: "Baitullah adalah kiblat bagi mereka yang berada dalam masjid, dan masjid adalah kiblat bagi mereka yang tinggal di tanah haram (sekeliling Mekah), dan tanah haram adalah (Mekah) adalah kiblat bagi seluruh penduduk bumi, timurnya dan baratnya dari umatku". (riwayat al-Baihaqiy, Al-Sunan al-Kubra, jld: 2, hlm: 10, al-Syawkaniy, al-Sail al-Jarar, jld: 1, hlm: 172).

Disiplin dalam solat adalah bermaksud disiplin dalam kehidupan. Sekiranya manusia tidak adalah peraturan seperti mana yang telah ditetapkan oleh syariat Islam maka manusia akan menggunakan akalnya sendiri yang terhad kemampuannya. Lebih-lebih lagi dalam soal agama tidak boleh dibiarkan tanpa satu peraturan yang boleh mengikat kesatuan dalam ibadat dan kesatuan dalam kehidupan.


dipetik dari Utusan Online


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sis (sisters in islam) <-- Mereka bukan beragama islam

View Comments
PUTRAJAYA 18 Feb. - Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria hari ini membidas Sisters in Islam (Sis) yang menyifatkan tindakan merotan tiga wanita Islam atas kesalahan melakukan persetubuhan haram sebagai diskriminasi terhadap wanita.
Tegas beliau, mana-mana pihak yang mempunyai tanggapan sedemikian bermakna mereka tidak mempercayai hukum Allah dan boleh dianggap terkeluar daripada Islam.
''Orang seperti ini tidak faham hukum Islam, mereka menentang dan membenci hukum Islam kerana terpengaruh dengan orientalis Barat yang menentang Islam.
''Kalau hendak diambil kira hukuman enam kali sebatan itu ia begitu ringan sedangkan asalnya 100 kali sebatan terhadap mereka yang melakukan persetubuhan haram manakala 80 kali sebatan terhadap yang minum arak," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.
Dalam hal ini, Harussani memuji bekas model sambilan yang didapati bersalah meminum arak, Kartika Sari Dewi Shukarnor, 32, yang bersedia menjalani hukuman sebat.
''Dia mengaku kesalahannya dan mahu dihukum secara Islam, jadi Kartika seorang yang jujur dan mempunyai kesedaran," kata beliau.
Sisters in Islam hari ini mendakwa tindakan Jabatan Penjara pada 9 Februari lalu merotan tiga wanita Islam atas kesalahan mengadakan persetubuhan haram sebagai satu diskriminasi terhadap wanita.
Pertubuhan itu mendakwa tindakan merotan itu mencabuli hak sama rata dan tiada diskriminasi yang dijamin oleh Perlembagaan kerana wanita tidak boleh disebat menurut Seksyen 289, Akta Kanun Jenayah.
Dalam kenyataan akhbarnya itu, Pengarah Eksekutif Sis, Hamidah Marican berkata, memandangkan beberapa isu syariah berhubung pelaksanaan hukuman seperti kes Kartika Sari yang masih belum selesai, tindakan kerajaan itu dipertikaikan.

dipetik dari utusan online.



Ni laa jadinya bila orang yang cetek ilmu agama berlagak pandai. Semua yang betul dah jadi salah. HUkum islam hanya untuk orang islam. kenapa orang bukan islam perlu takut? . 
Btw aku x tau pun Sis ni. Ahli-ahli diorang islam ke tak aku pun tak tau. aku tgk kat petikan utusan online ni pun macam mereka ni bukan beragama islam.


dunia akhir zaman, kiamat dah semakin hampir. ya allah dekatkan aku denganmu, jauhkan aku dari tipu daya syaitan. amin.


assalamualaikum..


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Thursday, February 18, 2010

Sunday Market (SunKet Day)

View Comments
aktiviti kolej aku muncul lagi. hahaha.. so aku letak sebagai rujukan. 

aku nak mintak tolong kawan2 blogger.. nak jual ape pada hari tersebut ? ais krim da ada orang nak jual. ummm..  sila bagi cadangan kt saya.. cadangan anda amatlah dihargai.

btw aku updated blog ngan aktiviti kolej aku skang. sebab aku tgh busy dengan assignment + dah nak test. so x banyak buat benda lain. :) nati bulan 3 ngan 4 byk aktiviti.. bulan 4 nak pegi bali :D. hope dapat share ngan semua..
assalamualaikum..



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, February 16, 2010

My Best Friend's Wedding. Congrat !!

View Comments
Sebelum tu, aku nak ucapkan tahniah kepada Kawan rapatku Amni Szyazwani yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan pilihan hatinya iaitu boy(Afiq).

Ketika sampai dia perkarangan rumah sahabat aku ni. Ramai kawan2 sekolah yang lama sudah mau pulang ke rumah masing, sempat juga aku bertanya khabar.. ada yang aku sudah lupa nama pun ada. muka je aku ingat, nama tak ingat dah. maybe aku dah hilang ingatan. maybe sebab da lama x berjumpa, lebih kurang 7 Tahun. :) * lama ke tu? haha .

So aku sajikan sedikit photoshoot yang sempat aku rakam.  Sampai2 member aku ni tgh buat photoshoot. aku pun join laa skit2. haha.

Selamat Pengantin Baru Afiq & Amni :)

 
Pelamin yang ringkas tapi menarik. leh tiru nati aku nikah . :P



Upacara Suap Menyuap. :D

Mak Andam Sedang Pening + kepanasan.. haha!~



Pengantin, Boy & Amnie. diapit.

Sesi bergambar dengan kawan-kawan.

Dah habis.. itulah sedikit sebanyak gambaran pada hari pernikahan member baikku ini. Ucapan terakhir dari aku " Moga Amni dan Suami tercinta cepat menimang cahaya mata " Amin.


Assalamualaikum.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, February 15, 2010

Software Adobe Photoshop CS4 Portable Edition 55mb only

View Comments
 
NO NEED TO INSTALL, 55MB ONLY!

Software ni aku syorkan kepada kekawan. sebab korang boleh letak dalam pendrive je.. leh bwk mana2.. then yang syoknyee PS4 ni xyah install.. masuk je pendrive yang ada software ni. then leh pkai kat mana2 laptop xpun pc yang xdak Adobe PS4 ni.. Selamat mengedit Gambor..

Info:


Create powerful images with the professional standard!
Adobe Photoshop - the essential software for perfecting your images, Adobe Photoshop CS4 now offers productivity and workflow enhancements, powerful new editing tools, and breakthrough compositing capabilities.

Adobe Photoshop CS4 software accelerates your path from imagination to imagery. Ideal for photographers, graphic designers, and web designers, the professional standard delivers new features such as automatic layer alignment and blending that enable advanced compositing. Live filters boost the comprehensive, nondestructive editing toolset for increased flexibility. And a streamlined interface and new timesaving tools make your work flow faster.

Adobe Photoshop CS4 Extended software delivers all the features in Photoshop CS4, plus new features for working with 3D imagery, motion-based content, and advanced image analysis. If you work in film, video, multimedia, 3D, manufacturing, architecture, engineering, medicine, or science, Photoshop Extended is for you.

Adobe Photoshop CS4 software takes advantage of the latest graphics processing unit (GPU) hardware to deliver superior performance. The software offers a smooth pan and zoom experience that allows users to easily edit images at the highest magnification while maintaining clarity. The new Canvas Rotation tool makes it simple to rotate and work on an image from any angle. Photoshop CS4 helps keep work areas clutter-free with a new unified application frame, tab-based interface and self-adjusting panels that make it easy to quickly access advanced tools, and provide a more fluid way to interact with the application.

Adobe CS4 Extended includes all the new features of Photoshop CS4 plus the ability to manipulate 3D imagery easier than ever before. Now, creativity knows no bounds, as users can paint directly on 3D models and surfaces, merge 2-D files onto 3D images and animate 3D objects. The 3D engine has been rebuilt from the ground up to provide faster performance, allow editing of properties like light and the ability to create more realistic renderings with a new high-quality ray-tracer. Video professionals have the ability to turn any 3D object into a video display zone and can animate 3D objects and properties with ease. In addition, the core motion graphics editing has been improved with more efficient single-key shortcuts.

Photoshop users may take a while to move to the new 64-bit version of Photoshop CS4, but it's an important development; meanwhile, CS4 offers plenty of other significant upgrades to keep 32-bit users happy. Photoshop now comes in both 32 - and 64-bit Windows Vista versions. The 64-bit edition will allow PCs with lots of RAM to work on very large images with less hard-disk swapping (ideally, no swapping at all), thus speeding up operations. With the shrinking amount of RAM available to modern PCs (due to a 4GB limit on 32-bit Windows versions and those operating systems' increasing hunger for RAM), that's a significant update.

Overall product features
• Revolutionary new features, a fluid user experience, and improved access to the unrivaled power of Photoshop • A more intuitive user interface and new nondestructive editing features that put you in control, including the new Adjustments and Masks panels • New and revolutionary Content-Aware Scaling, advanced auto-blending that extends depth of field, and industry-leading editing and compositing with reengineered color-correction tools • Significant productivity enhancements that provide increased flexibility and enable you to leverage the power of today's faster graphics processors • Breakthrough 3D editing and compositing capabilities and improved video controls to dramatically expand your creative options • Comprehensive image analysis with enhanced measurement and counting tools, as well as support for DICOM images and MATLAB processing routines

New and enhanced features: Unrivaled editing
• Adjustments panel for live, nondestructive image adjustment • Masks panel for creating editable, feathered, density-controlled masks • Content-Aware Scaling • Enhanced auto-blending of images • Enhanced auto-alignment of layers • 360-degree panoramas • Extended depth of field • Better raw image processing • Enhanced expert retouching

Increased productivity
• Smoother panning and zooming and fluid canvas rotation • Industry-leading color correction with reengineered Dodge, Burn, and Sponge • Efficient file management with new Adobe Bridge CS4 • Tighter integration with Adobe Photoshop Lightroom • Adobe Kuler for color harmony creation and sharing • N-up and multiple document view • More powerful printing options • Superior performance on very large images • Multi-Touch support on Mac laptops • Adobe Community Help

Breakthrough 3D, motion graphics, and image analysis
• Direct painting on 3D objects • Easy conversion from 2D to 3D • Editable 3D properties (scene, materials, meshes, lights) • High-quality output with new ray-tracing rendering engine • 2D and 3D image compositing • 3D object animation • 3D/video support • New, high-performance, nonmodal 3D engine • Volume rendering • Single-key shortcuts for editing motion graphics • Preview and export of audio content and frame comments • Quantitative data extraction • Enhanced Count tool
Download Links:
Hotfile Link:
or
Mediafire Link:
http://www.mediafire.com/?zldnzgjdjmn




credit to Aku Muzik Hampa


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Architecture school of mara (ARCHISM). ARCHIDAY

View Comments

EVENT FOR ARCHISM.

to all architecture school of mara (ARCHISM), you may start design a logo and theme for the next archiday that will be held on this March. For the best logo selected, grand prize will be yours at the end of this semester.so, what are you waiting for.

THEME: TRADISI
EVENT FOR: ARCHIDAY
ORGANIZE BY: ARCHIDAY TEAM
SUBMIT TO: MEDIA COMMITEE MEMBER (LATIP 4B)

Sape2 yang gempak!! design logo tu leh laa sertai.. tapi event ni untuk budak2 ARCHISM saje. kepada kawan2 blogger leh laa nak bagi idea atau cadangan.. tapi xdapat pape laa.. ikhlas bagi cadangan.. :D . nati belog aku dah gempak, nak buat contest untuk kawan2 blogger laa plak. :) nati join laa..


GOOD LUCK GUYS!!

ASSALAMUALAIKUM.




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, February 14, 2010

speed streamyx di kawasan yang x ramai pkai streamyx

View Comments

Nak dipendekkan cerita.. kelajuan streamyx di kawasan yang x ramai pkai streamyx.. dia laju tahap gini maybe sebab x ramai orang pkai kot.. kalau ramai.. sumpah slow.. mcm pelanggan2 laen kena.. 

tapi aku syukur laaaa dgn kelajuan ni.. bagi korang ni slow ke laju ?

dengan kelajuan ni aku download lebih dari 10 movie sehari.. tapi direct download.. aku x suka pakai torrent sebab kalau pakai torrent ,,upload speed kita pun diorang pkai.. so tat y laa tenet korang amat slow.. kalau hantar(upload) barang da lambat @ slow.. sampai (download) barang pun akan lambat jugak...

ni lak ping test.. :)

 
Quality dia grade A tu. :)

So ape kata korang share kelajuan streamyx korang ngan aku? 

berukband aku dah tersadai kat atas meja.. umm nak pegi kolej nati baru bayar.. haha

salam.. :)





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, February 13, 2010

Autocad 2010 Full Version. Architecture student can download this.

View Comments
Software Info:

Autodesk AutoCAD Design and shape the world around you with the powerful, flexible features found in AutoCAD design and documentation software, one of the world's leading 2D and 3D CAD tools. Speed documentation, share ideas seamlessly, and explore ideas more intuitively in 3D. With thousands of available add-ons, AutoCAD software provides the ultimate in flexibility, customized for your specific needs. It's time to take design further. It's time for AutoCAD.

Features:

Detailed Features
Compare AutoCAD Releases
System Requirements
Customer Showcase

Download Link:
part 01 - http://www.mediafire.com/?kz3izkzml0n
part 02 - http://www.mediafire.com/?vjoyzqmimyy
part 03 - http://www.mediafire.com/?dznmtmamahd
part 04 - http://www.mediafire.com/?nywymigzz3n
part 05 - http://www.mediafire.com/?zymmommnydm
part 06 - http://www.mediafire.com/?tnyglednzny
part 07 - http://www.mediafire.com/?z3mmztk0uvd
part 08 - http://www.mediafire.com/?nwjo22ywnrn
part 09 - http://www.mediafire.com/?0mwj3k3ymmm
part 10 - http://www.mediafire.com/?zy0khuqdnnw
or
part 1 - http://www.megaupload.com/?d=YZ9576T9
part 2 - http://www.megaupload.com/?d=LRINRMZH


credit to : Aku Muzik Hampa 

IF U LIKE THIS SOFTWARE. PLEASE BUY. THIS FOR TESTING PURPOSE ONLY!!

 


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, February 12, 2010

Habis madu sepah dibuang. perempuan still serah gak harga diri.

View Comments
assalamualaikum..  hye hye. lama benar x updated blog ni. biasalakan org study. busy ngan assignment. nak gi bayar berukband pun x sempat. so entry ni xde kena mengena ngan title kat atas tu. just nak letak gambar yang aku capture.. skang aku tgh gila capture sana , capture sini. Walaupun hasil tak macam yang professional capture. aku letak je laa untuk rujukan aku nanti.

Sebelum tu aku nak ucapkan selamat tahun baru cina kepada rakan2 bloggers yang menyambutnye.. 

so ni la hasil yang x seberapa aku letakkan kat sini.



click image to see full size.

picture detail:
device: Omnia HD (i8910)
Pixel: 8MP
ISO: iso-100
time: 4.45pm
software:none
mood: macro

ni masuk bab perempuan dan diri aku skit..pada zaman sekarang perempuan ni ibarat macam bunga laaa.. bilangan mereka makin banyak..  rabun mata nak memilih yang terbaik.. solehah paling susah nk cari.. :). biasa laa kan dunia akhir zaman. macam2 leh jadi sekarang. pegangan agama semakin kurang. x kurang jugak dengan diri aku ni. selalu jugak lalai dgn ape yang ada kat dunia. sehingga lupa tggungjawab aku. semoga imam aku tetap teguh. dan dapat pasangan yg baik.

itu saje cerita untuk harini. nak citer pasal aku banyak2 xde citer laa plak.. umm bulan 4 ni maybe banyak cerita. xpun bulan 3. sebab byk aktiviti pada bln tersebut.

thanks kepada semua yang memberi sokongan dan click saya punya nuffnang. :)


bye.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, February 1, 2010

landscape kktm laaa .intai hostel puteri.

View Comments
Assalamualaikum.Aku saje je ni nak letak gambar landscape yang baru aku edit. bosan2 tak tau nak buat ape. aku pun luangkan masa dengan capture gambar ni and edit skit2. :)

ni gambar hostel aspuri kat kolej aku. insyallah kalau berkesempatan. aku akan capture gambar landscape untuk bahagian depan kolej aku lak. :D


 
click image to see full size.

picture detail:
device: Omnia HD (i8910)
Pixel: 8MP
ISO: iso-100
time: 5.12pm
software: Adobe Lightroom 1.3 & picasa3


status: aku ni beginner saje.tak pandai edit gambar. aku edit gambar ikut aku punya taste :) so kalau ada apa2 komen. silalah komen. aku akan terima dengan terbuka. belajar dari kesilapan.
thanks. :)








JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.