Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Sunday, January 31, 2010

Without borders contest

View Comments
si gadis edriena mengadakan without borders contest. so saya join aje. 

saya mau join part 1 yaaa..


korang semua boleh memenangi sehingga RM150 dari si gadis edriena.
contest ni ada dua part. part 1 and part 2.

part 1 hadiahnya sebanyak rm100.00
then part 2 hadiah sbnyak rm50.00

anda boleh join kedua2 part dalam contest ni. cukup senang.. just edit saje gambar korang. 

tarikh akhir contest 31JAN2010 jam 12.01AM atau 1 minit pada 1 JAN2010

kalau nak join sila lawat disini si gadis edriena

si gadis edriena

click jangan x click. contest ni senang saje.

jom join!!



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, January 19, 2010

Paper Size ISO A . Info for arch student

View Comments
  • ISO page sizes (the ever popular A4,… but also SRA press sheet sizes)
  • American paper size dimensions, such as ‘Letter’, ‘Legal’ and the ANSI series.
  • English sheet sizes for writing paper and book printing

ISO A paper sizes

The A-series consists of a logical set of paper sizes that are defined by the ISO 216 standard. The largest size (A0) measures one square meter. The height/width ratio remains constant (1:1.41) for all sizes. This means you get the A1 size by folding an A0 paper in two along its shortest side. Then fold the A1 size in two to get an A2 size paper, and so on… A-sizes are used to define the finished paper size in commercial printing. A4 is used for office documents. A6 is used for postcards.


SO aku suggest kepada student2 architecture hafal laa size A1, A2, A3 & A4. sebab nati korang nak plot senang.  Aku pernah hadapi kesusahan nak plot sebab tak ingat paper size.. hope info ni berguna untuk kita bersama. :)


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

I Love You. hahaha!~ gila berani.

View Comments




 
Salam..kalau tengok gambar ni memang berani mamat yang letak note ni. aku rasa ada orang yang khianat budak ni. hahaha~! dah laa letak kat INFO Board kat fakulti senibina. Kat Hostel pun ada jugak kertas ni.

Kalau aku yang kena macam ni mesti aku kena cari satu tin cat untuk tebalkan muka aku.. lagipun orang xkan percaya laa mamat ni yang buat.. melainkan dia sendiri pegi annouce guna speaker garam yang dia suka kat perempuan yang bernama YAN tu..



gambar ni aku ternampak masa aku baru habis kelas. time tu ramai lak yang lalu nak pegi kelas . haha ni maybe angkara student yang baru masuk kat sini sebab aku x pernah dgr nama dua makhluk allah ni. Walau pape pun sabar laaa walaupun aku tak knal ko. tapi aku bersimpati.


NI pasal Subject Killer aku design dah datang memberi assigment pertama. Nak kena submit hari khamis ni. Hope ianya berjalan lancar..  BTW tu saje laa yang aku nak share harini.. salam. :)





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Monday, January 18, 2010

Drafting 2 kat Studio

View Comments
So today aku ada kelas drafting. aku just nak share gambar time kat dalam studio je. Puan tengah mengajar aku sibuk duk capture gambar . So sila laa tengok..

Picture Detail
Lecture: Pn. Arifah
Studio : 2
Time : 11:13 AM
ISO : 100
Device: Omnia HD (i8910)


Puan Arifah Sedang Menerangkan sesuatu.

 
Puan Arifah ambik masa x sampai 15minit untuk siapkan ni. PRO

puan ajar bagaimana nak lukis roof plan. :)

floor plan yang dah siap . floor plan untuk chalet..

ok sampai disini saje kelas drafting 2. kelas aku berakhir pada pukul 12.45PM. belajar dengan puan arifah memang best. mudah faham. sebab puan terangkan satu-satu nak buat sesuatu.

Puan arifah ni berbakat.. Bila laa tangan aku nak selembut tangan dia. hahaha!~

sekian. :)


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, January 17, 2010

Black - Aku Rindu Sayang Kamu

View Comments


Aku Rindu Sayang Kamu
by Black

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh




JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

What happen to my blog?

View Comments


hurmm sedih dan pelik.. aku punya blog takde dalam list yahoo dan google search.. tolong aku.!!!


aku salah setting ke? pelik pelik..!!

abang2 dan kakak2 yang pro berblog tu sila laa ajar aku macam mana nak bagi blog aku ada dalam search list mereka. 


TOLONG!~~






tingkatkan traffic blog anda.



Kalau nak tingkatkan traffic anda ke blog anda.. jom register traffic digger Di SIni.


semakin banyak traffic, semakin masyuk duit masuk ke dalam poket anda.



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, January 16, 2010

BAHAYA BERCAKAP(KOMEN) DI FACEBOOK..

View Comments
PETALING JAYA 15 Jan. – Seorang pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan menghantar komen berbentuk ugutan dalam laman Facebook berhubung isu kalimah Allah.
Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, merupakan individu pertama didakwa di mahkamah setelah tercetusnya bantahan berhubung isu penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan Gereja Katolik.
Dakwaan terhadap pelajar tahun pertama jurusan Diploma Perfileman itu dibuat selepas dia dituduh menghantar komen: “Ke nak aku baling bom petrol di sana plak? Harga boleh runding...” di laman web rangkaian sosial interaktif tersebut.
Dia didakwa secara sedar menggunakan aplikasi dalam Internet bagi memulakan penghantaran komen yang bersifat mengancam dengan niat untuk mengganggu orang lain di laman Facebook milik individu bernama Shahrul Maizam.
Perbuatan itu didakwa dilakukannya di B-10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, di sini pada pukul 10 pagi, 10 Januari lalu.
Ketua Putera MIC Selangor, T. Dhinesh merupakan pengadu dalam kes ini.
Mohamad Tasyrif didakwa mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 233(3) akta tersebut.
Jika sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan hukuman denda sehingga RM50,000 atau penjara maksimum setahun atau kedua-duanya.
Mohamad Tasyrif mengangguk tanda memahami pertuduhan tersebut tetapi tiada pengakuan direkodkan kerana Hakim Aslam Zainuddin yang sepatutnya mendengar kes itu mempunyai urusan rasmi di Shah Alam.






JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, January 12, 2010

Faculty of Architecture

View Comments
Haritu 10hb January 2010. Fakulti Senibina Kolej Aku mengadakan perjumpaan dengan semua student arch.. Sejak aku masuk belajar di kolej aku ni. Dah banyak perubahan yang telah dibuat oleh Ketua Fakulti dan lecture lecture arch semua.  Dari berpakaian seperti student sekolah.. baju coklat, ditukar kepada warna hitam dan sedikit bergaya bebas. Bagi aku student arch sudah pun perlahan lahan memasuki alam kolej. :D . Student Arch kat kolej aku dah nampak makin berani dan bergaya.

so kat sini aku selitkan laa suasana pada hari perjumpaan tu.

 student arch berbaju hitam. student cos laen still dgn konsep lama.

Kolej aku dah 10 tahun bertapak kat malaysia ni. So memang patut membuat perubahan. memang patut kita mengikut peredaran zaman. memandangkan sekarang sudah tahun 2010. tinggal 10 tahun lagi untuk kita mencapai matlamat wawasan 2020. 

Tapi tu laa aku kekadang sedikit memberontak bila berada kat kolej aku. maybe aku x dapat biasakan diri lagi dgn suasana baru kat kolej ni. Jauh bezanye keadaan kolej Kemahiran tinggi MARA aku sekarang dengan University yang dah lama aku tinggal iaitu Multimedia University. Aku mohon maaf jika ada salah dan silap. :D

Aku ada satu tu je gambar yang terbaik. gambar aku xdak laa. aku suka capture gambar orang len je. diri sendiri amat jarang sekali. :D Kalau nak knal aku. leh laa add Facebook.. Myspace susah skit. friendster ke. :)  

Sekian.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Omnia HD sofware / Aplikasi. (i8910)

View Comments
List Software/Aplikasi dalam Omnia HD ku...


1-Garmin XT malaysia map.
2-Fring
4-JoikuSpot premium.
5-Syntx Calculator fx-601P
6-SPB weater.
7-Screen Snap
8-Night Stand
9-Taskman
10-helloOx2
11-X-plore (Unregistered)
12-e-buddy
13-Mr Milk Dayhand Input QWERTY landscape keyboard.
14-Oxford Dictionary
15-QuickOffice 6.2.169 AM



APe lagi yang best untuk masukkan dalam Omnia aku erkk? kalau ada cadangan sila laa bagitau aku erkk. :) 

sesiapa yang nak software yang aku ada tu. silalah bagi email. nati aku bagi link untuk download. 



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

M.C selesema demam . demam selesema.

View Comments
Entry Pecah kepala

saya bercuti sehingga demam selesema saya makin elok. saya tidak boleh menulis kerana hidung nak keluarkan cecair je keje. x selesa untuk menulis.

kepada yang melawat blog saya. saya akan membalas senyuman anda dan nuffnang click kamo bila saya sembuh nanti.

sekian terima kasih. :)


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, January 10, 2010

Nasi Goreng Hangit.

View Comments
salam. dah sebulan lebih da bercuti kat umah. harini adalah 1st day menginap di ostel.. harini macam xdak klas laa plak. sebab mcm senyap je suma. ntah laa .. so pagi ni nak citer ape yang aku makan untuk breakfast.

Menu harini:
ringkas saje nasi goreng dewan makan ni. 



1-Nasi Goreng
2-Teh O Panas.

muka sepuluh sen. budak2 baru makan nasi goreng. 
nampak macam xdak selera je.
Nak di cerita nasi goreng ni kekandang rasa hangit gitu. x tau laa lidah aku je ke yang rasa xpun lidah orang len pun rasa macam lidah aku. tapi tu laa habis jugak. kena laa hadap. biasa laa kan bila duk ostel mesti ngadap je pe yang diorang bagi.. rezeki. btw aku  kat kolej ni makan free je. so malas nak komen banyak. kalau aku bayar mmg banyak laa aku komen. haha.

1st day kat ostel ni tetiba lak aku demam. selesema. ummm aku rasa dah kena penyakit HOme Sick. gaga. mana tak nye.. makan kat umah laen ngan ostel.. tmpt tido pon laen.. cara idup pun laen. leh kata suma laen. tetiba hostel shock xleh trima ngan suasana ostel, sampai aku demam. :) tapi xpe laa. dah bawak ubat dari rumah lagi.. sebab kt umah da ada tanda2 nak demam. so aku harap demam ni kejap je laa.. insyallah. nati kalau teruk x pegi klas plak.

so sampai disini laa cerita nasi goreng hangit & Homesick buhbye


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, January 9, 2010

Minum Milo Fuze Pagi-pagi di kedai nuffnang.

View Comments
salam dan selamat pagi..

tread untuk nuffnang ni..special punya.sebab tak pernah lagi bukak tread macam ni.. bila aku bangun pagi. terkejut lihat semua nuffnang yang aku taruk kat page aku segar bugar belaka. tidak ada yang tak keluar. Atas firasat aku. aku rasa laa kan diorang ni suka bangun pagi.

tengok gambar ni mereka nampak bersemangat.. :)

Sesuai dengan iklan pagi ini. iaitu minum MILO fuze. So bagi aku Bagus jugak pagi-pagi hari ni pekena satu paket MILO FUZE dapat jugak hilangkan dahaga dan memberi tenaga kepada kita di pagi hari ni. :) Malas nak berkata panjang jom kita pekena MILO fuze di kedai nuffnang dan di rumah kalian semua. bak kata Milo "Minum Milo Anda Jadi Sihat Dan Kuat" .sekian. :)


from b4ns.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, January 8, 2010

baru buat id twitter. jom berkongsi cerita.

View Comments



id twitter aku : @b4ns


marilah kita bergiat dalam talian twitter lak. haha. memandangkan aku x pernah pkai twitter. so banyak laa benda yang aku x tau. kepada kekawan skalian sile laa ajar aku. haha.

Jom follow aku. nati aku follow kamu. sape2 yang ada id twitter. boleh laa bagi kat aku id tu. nati aku follow korang. sekian.


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Thursday, January 7, 2010

Potong potong..Rambut aku !!

View Comments


 Potong potong!! gitu laa bunyi rambutku yang dipotong oleh cik mana ntah. Dia bgtau aku kalau gunting cantik2 bukan cikgu disiplin sekolah.. ternyata Kolej aku ni bukan kolej. tetapi SEKOLAH. huhu.

 Nampaknya zaman sekolah aku bermula semula. guru disiplin sekolah ada di KOLEJ aku. Benda yang sama macam skolah ada kat Kolej aku. Nak cakap kat sini xkan habis. memang aku tak suka bila orang sentuh rambut aku. dari kecik sampai besar.. mmg aku mcm tu dari dulu. haha. sebab tu laa aku x suka bila dgr nama cikgu disiplin kat KOLEJ?

 Sepanjang aku hidup. Mmg dari skolah rendah sampai skang, rambut aku je kena tegur. biasalakan aku ni mmg gila rambut. lagi satu. rambut aku tebal. bila dibotakkan atau dipendekkan rambut aku kenyakinan diri aku menurun. :)

 Sape2 yang potong rambut aku mesti kena sumpah seranah kat belakang aku nati. suma aku keluarkan dari mulut aku. KECUALI aku yang suh orang tu potong. Berharganye rambut aku ni pada diri aku. So kalau nak tegur aku pasal rambut mmg aku x suka. gitu laa kisahnye pasal rambut aku yang Berharga macam emas :)

Aku nak tukar nama Kolej aku jadi Sekolah la lepas ni, baru sesuai kot.. Sekian.





JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, January 3, 2010

Cannibal holocaust uncut 1980. (BaNNED HORROR MOVIE)

View Comments




A New York anthropologist, named Professor Harold Moore (Robert Kerman), travels to the wild, inhospitable jungles of South American with two local guides to find out what happened to a documentary film crew which disappeared nearly a year earlier while traveling into the same jungle, called the 'Green Inferno' to film a documentary about reputed cannibal tribes. After a long search and encountering a few primitive tribes, Professor Moore finds the remains of the crew and several reels of their undeveloped film. Upon returning to the USA, Professor Moore views the film in detail featuring the travels of the director Alan Yates (Gabriel York), his assistant Faye Daniels (Francesa Ciardi), and cameramen Jack Anders (Perry Pirkanen) and Mark Tomaso (Luca Giorgio Barbareschi) venturing into the jungles where the inexperienced, street-wise film group, after finding the indigenous tribes to docile for their film, decide to push them for kicks, with drastic consequences.


IMDB

Dvd.Rip.Uncut
Audio Eng
No subs

Movie is banned in some countries  18SX


DOWNLOAD LINK!

http://www.storage.to/get/TuzxFvPs/CanHol.part1.rar
http://www.storage.to/get/iAmaD1Z8/CanHol.part2.rar
http://www.storage.to/get/h2wNCKpF/CanHol.part3.rar
http://www.storage.to/get/EHPsbiwZ/CanHol.part4.rar
http://www.storage.to/get/ZjXyPRvH/CanHol.part5.rar
http://www.storage.to/get/jSDrTbS8/CanHol.part6.rar

OR

http://rapidshare.com/files/210192809/Cani.part1.rar
http://rapidshare.com/files/210192775/Cani.part2.rar
http://rapidshare.com/files/210192811/Cani.part3.rar
http://rapidshare.com/files/210192801/Cani.part4.rar
http://rapidshare.com/files/210192806/Cani.part5.rar
http://rapidshare.com/files/210196730/Cani.part6.rar
http://rapidshare.com/files/210200621/Cani.part7.rar
http://rapidshare.com/files/210200646/Cani.part8.rar


pass:cani 


use this software to join all part.. download here



seram tgk cerita ni. dah lama da tgk. tapi x tau mana ilang movie ni. dalam pc aku kot. Kalau nak tgk. silalah tgk. kalau muntah tanggung sendiri. :)



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, January 1, 2010

Besok kena pi kolej da. continue sem 3.

View Comments
Assalamualaikum..
Rasa takut dan pening. x tau kenapa. hope sem 3 ni dapat aku belajar dgn lebih baik lagi. dan lebih banyak berusaha. kerana sem 3 ni laaa penghitung segala galanye bagi diri aku. hahaha!!

So aku nak pegi ke kolej  malam besok. lagipun aku dah berhenti merokok. hope kekal laaa ke anak cucu. kawan2 jangan hasut aku merokok ehh.. x tahan aku nati. :)

semoga tahun baru ni membawa keberkatan kepada umat islam di dunia ni. amin


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Siapakah DAJJAL ?

View Comments
ADA KAITAN DGN DAJJAL KE NI?

"Dajjal penyibar pemikiran dan budaya kufur dan pencetus huru-hara di dunia. Dajjal atau Al-Masihuddajjal atau al-masih. Tidak ada sebelah mata dan tidak ada alis mata. Dajjal beasal dariperkataan "Dajlun" yang bermaksud "penutup". Iaitu penutup kebenaran dan kebatilan.

Al-Masihuddajjal adalah dajjal yang terakhir turun di dunia. Sebenar spesis dajjal telah berada di muka bumi. (Sabda Rasulullah s.a.w.: "sesungguhnya menjelang terjadi kiamat terdpat 30 DAJJAL PENDUSTA". hadis soheh dari riwayat Ahmad dari Ibn Umar.

Dajjal atau Al-Masihuddajjal dari keturunan kaum YAHUDI. perangainya cukup burukdan bentuk seperti SYAITAN. Dajjal dikelilingi oleh syaitan-syaitan dan diikuti oleh 70 ribu oarng Yahudi.

Ayah dan emak Dajjal seperti sabda Rasulullah s.a.w.....Hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad dari Abu bakar;: "Orang tua dajjal tidak pernag mendapat kan anak selama 30 tahun. Kemudian lahirlah dari kedua-duanya seorang anak lelaki bermata satu, berperangai buruk dan sangat sedikit manfaatnya.ketika matanya tertidur, hatinya tidaklah ikut tertidur. bapanya adalah seorang lelaki yang bertubuh tinggi, berhidung panjang seakan-akan paruh burung dab berkulit kasar. Ibunya adalah wanita yang berbadan besar, bertangan panjang dan payudaranya besar.".

Bentuk tubuh Dajjal @ Al-Masihuddajjal :- Rasulullah s.a.w. bersabda.... ..

"ternyata ia adalah seorang lelaki yang berbadan besar, merah, berambut kerinting dan bermata sebelah". Diriwayatkan Bukhari dari Ibn Umar.

"Sesunggunya Al-Masihuddajjal adalah seoarang lelaki yang pendek, hujung telapak kakinya berdekatan (rapat-rapat) , sedangkan tumitnya berjauhan, berambut kerinting, bermata sebelah dengan mata yang (sebelah lagi) terhapus (tidak ada lansung)." Diriwayatkan oleh Imam Ahmad.

"Sesunggunya kepala Dajjal itu dari belakang terlihat tebal dan berkelok-kelok" . ' Diriwayatkan oleh Ahmad dari Hisyam bin Amir.

"Sesungguhnya Dajjal itu terhapus matanya yang sebelah kiri". Diriwayatkan oleh Ahmad dari Anas dan Abu huzaifah.

"Pada matanya sebelah kanan seakan-akan ia adalah satu biji anggur yang terapung (tersembul keluar)'." Diriwayatkan oleh Bukhari dari Ibn Umar.

" Bukankah sesungguhnya ia itu bermata satu atau sebelah, dan tertulis di antara kedua mata dajjal itu kata kafir, yang dapat dibaca oleh setiap MUKMIN". (Muttafuqun 'Alaih, dari Anas. sekian... "


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Perkataan Allah dibenarkan ? Nasib Islam bila orang islam berpecah..

View Comments
1. Keputusan Mahkamah Tinggi membenarkan pendakwah Kristian di negara ini menggunakan nama Allah sebagai terjemahan daripada God dalam risalah dakwah berbahasa Melayu mereka sangat menyedihkan dan pada hemat saya mengenepikan kedudukan Islam sebagai Agama Persekutuan.

2. Apakah keputusan Mahkamah ini juga membatalkan keputusan Tun Dr Mahathir Mohada dan Kementerian Dalam Negeri pada 1986 yang melarang agama lain dari menggunakan perkataan Allah, Kaabah, Solat dan Baitullah?

3. Pada Mei 2008 saya telah menulis rasional mengapa nama Allah adalah eksklusif kepada orang Islam sahaja terutama di negara ini.

4. Sungguhpun masih ada ruang rayuan, namun keputusan ini menunjukkan satu isyarat kepada orang Melayu dan Islam bahawa segala status quo orang Melayu dan agama Islam di negara ini boleh berubah pada bila-bila masa bila ada orang Islam sendiri menjadi pengkhianat dan menyokong kumpulan yang mahu melemahkan kedudukan Islam di negara ini.

5. Telah lama dihujahkan bahawa orang Melayu boleh berbeza fahaman politik asalkan bersatu menjaga kepentingan agama, bangsa dan negara. Malangnya ini tidak berlaku hari ini.

6. Saya terbaca beberapa kenyataan badan bukan kerajaan dalam Utusan Malaysia hari ini yang kecewa dengan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas), Datuk Lau Bee Lan membenarkan Gereja Katolik menggunakan perkataan Allah dalam penerbitan mingguannya, Herald - The Catholic Weekly.

7. Anehnya sebahagian NGO ini merupakan kumpulan yang dilihat bersimpati dan sering membantu pemimpin dan parti politik Islam bukan UMNO. Mengapa baru sekarang mereka merasa kekecewaan tersebut sedangkan parti dan pemimpin yang mereka sokong sendiri mendiamkan diri.

8. Malah ada seorang pemimpin dari sebuah parti yang mengaku memperjuangkan Islam dilaporkan berkata dalam sebuah Gereja di Shah Alam bahawa beliau menyokong tuntutan orang Kristian menggantikan perkataan God kepada Allah dalam risalah berbahasa Melayu mereka. Apa Ngo-ngo yang ada nama Islam ini buat ketika itu? Bayangkan jika sokongan tersebut datang dari pemimpin UMNO.

9. Hakikatnya ini adalah pengajaran kepada semua orang Islam di negara ini bahawa kita selalu sangat terpedaya dengan laungan keadilan, demokrasi, meritokrasi sehingga tidak sedar bahawa laungan-laungan tersebut digunakan untuk membantu kumpulan tertentu mendapat kuasa tetapi melemahkan kedudukan kita sendiri.

10. Kejatuhan banyak kerajaan Islam dulu bermula seperti hari ini iaitu orang-orang Islam bergaduh disebabkan adu domba dan fitnah yang disebar dan ditanamkan oleh kaum munafiq seperti dalam perang Siffin.

11. Bagi saya tindakan menterjemahkan perkataan God kepada Allah, bukannya Tuhan seperti sepatutnya, merupakan satu usaha memecah belah umat Islam dan tanda-tanda awal mencabar kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan di negara ini.

12. Jangan kita dikelirukan antara perkataan illah dengan Allah. la illah ha illahllah, yakni tiada tuhan melainkan Allah. Jika mereka mahu menggunakan perkataan arab bagi tuhan maka gunakanlah kata Illah. Allah merupakan tuhan yang maha esa. Manakala dalam bahasa Melayu kata nama Allah merupakan nama khas bukannya nama umum kepada tuhan.

13. Kepada umat Islam di negara ini yang telah berfikiran liberal kerana kuasa yang mereka nikmati hari ini, ingatlah firman Allah,

"Katakanlah wahai Muhammad: Hai orang kafir! Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah. Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat. Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku."
[Al Kaafiruun]
dipetik dari Dr Mohamad Khir Toyo at Friday, January 01, 2010





Apa Reaksi Anda? Ada pihak yang bersetuju dengan keputusan ini demi kepentingan politik pun ada?
Apa nak jadi dengan mereka sekarang. Dulu heboh nak tegakkan undang2 islam. kalau macam ni laa gayanye. mmg x layak bg kuasa kat diorang.
 



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

1st posting for 2010

View Comments
assalamualaikum.

jom melangkah dengan penuh kesabaran untuk tempuhi tahun 2010. umor aku da makin tua. 24 tahun hidup sebagai manusia. 9 bulan di dalam perut ibu. 23 tahun di dunia luar. hehe.

banyak pengalaman sudah aku tempuhi. moga tahun 2010 memberi aku peluang untuk menjadi seorang insan yang lebih baik dari tahun2 sebelumnya.. :)

azam tahun baru: menjadi baik. dan lain2.!!

bye.. happy new year!! :Angel


JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.