Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Monday, November 16, 2009

Cuti 2 minggu dari Berblog.

View Comments
salam semua.

memandang aku akan start exam 21 hb Nov 2009 ni.. aku ambik cuti berblog. nati dah abis cuti mai balik citer ape yang jadi selama 2 minggu tu. kalau sempat aku letak gambar shelter project.

terima kasih kerana menyokong blog aku yang baru sahaja muncul .. salah silap tolong tunjuk ajar. : terima kasih skali lagi.

doakan kejayaan aku., hehe..

buhbye. salam.





by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, November 14, 2009

SPRM perlu Siasat Harga Kerusi Stadium Bukit Jalil

View Comments
harga kerusi ni rm500? kepala otak ko!

menteri belia dan sukan elit-elit




dipetik dari ruang bicara faisal:

Terkejut beruk saya bila membaca berita di Utusan Malaysia hari ini. Menteri Belia dan Sukan-Sukan Elit ,Shabery Chik memberitahu Dewan Rakyat semalam bahawa harga kerusi tempat duduk penonton di Stadium Bukit Jalil RM 500.00 sebiji (rujuk di sini)

Gila,tak masuk akal langsung. Kerusi plastik yang hanya boleh dilipat berharga sedemikian. Duduk tengok bola pun punggung naik kematu,RM 500.00 apa kejadahnya ?

Oleh yang demikian kita berharap agar Ketua Audit Negara dan SPRM dapat melakukan siasatan dengan segera terhadap harga kerusi berkenaan.

Jika siasatan mereka mendapati harga sebenar tidak sampai RM 500.00 maka Dewan Rakyat harus mengambil tindakan terhadap Menteri berkenaan kerana menipu di dalam Dewan Rakyat.

Saya pun sebenarnya dah lama dengan meluat dengan Menteri ini. Meluat bukan kerana apa ,kerana sudah lapan bulan menjawat jawatan berkenaan ,saya tidak nampak lagi usaha beliau untuk menolong belia-belia dan membantu menaikan sukan tempatan. Yang saya nampak beliau sering memberi tumpuan kepada sukan-sukan elit , sukan antarabangsa dan menukar nama gelanggang sukan kepada nama bintang sukan.

Saya amat-amat berharap Menteri sukan-sukan elit ini digugurkan dalam rombakan kabinet yang akan diadakan nanti. Hantar saja dia pulang ke Kemamang biar dia main sukang dam. Dia kena belajar-belajar main sukan tradisional kembali.

Nantikan posting saya seterusnya tentang Menteri sukan-sukan elit ini. Kenapa beliau perlu digugurkan dari kabinet. Dalam masa yang sama sesiapa yang ada info tentang Menteri ini sila hantar kepada saya.


kredit to ruang bicara faisal


by:



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, November 13, 2009

Design shelter II

View Comments
Besok aku kena naikkan shelter untuk testing satu malam. then ahad baru present.
so aku risau kot2 duk dalam shelter tu orang leh lemas. hahaha!! lagipun sekarang musim hujan. hope shelter aku dapat harungi segala cabaran.

nati besok aku cuba untuk masukkan gambar shelter aku. if tak busy la.'

sebelum letak gambar.. mesti laa aku nak register shelter aku kat perbadanan harta intelek malaysia. kot-kot shelter yang aku design leh dimajukan lagi. :), nati kalau ada orang curi rugi plak kan? hahaha koya design gempak :D

kalau korang nak daftar harta intelek korang macam design2 baru.. sila lawat sini dan register

http://www.myipo.gov.my/



by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

FAM ibarat mencari duit haram!~ Fikir nak untung je. Hancur bola sepak negara.

View Comments
Apa sebenarnya berlaku disebalik kejadian keganasan penonton di stadium bukit jalil.





AMPANG, November 09, 2009 - Tahniah diucapkan kepada Pasukan Negeri Sembilan kerana menjuarai Piala Malaysia edisi yang ke 84 pada 7hb November 2009. Saya sebagai pemerhati bolasepak ingin memberi komen terhadap kejadian yang berlaku di Stadium Bukit Jalil pada hari tersebut.

Saya berada disekitar stadium seawal pukul 11 pagi kerana ingin melihat sendiri kemeriahan suasana sebelum pertandingan. Apa yang dilihat, pihak FAM, Pengurusan Stadium dan Polis yang dari awal mengetahui tiket sudah terjual 85,000 keping tidak mengambil kira kedatangan penonton yang datang dari jauh.

Penonton yang kebanyakannya datang dengan keluarga, ada yang membawa anak kecil. Selain daripada khemah untuk gerai yang menjual jersi dan cenderamata, tiada khemah atau tempat yang tertutup lain di luar stadium disediakan untuk penonton berteduh. Semua sudah maklum yang tiap-tiap petang hujan lebat akan berlaku di Lembah Kelang.

Suasana yang tenang pada mulanya telah bertukar menjadi sedikit tegang apabila petir dan kilat sabung menyabung tepat jam 3.30 petang. Penonton yang tiada tempat yang hendak dituju terpaksa berasak-asak kearah pintu masuk stadium dengan harapan pintu dibuka segera. Tiada tujuan lain selain untuk berteduh daripada hujan lebat. Pihak polis dan pengurusan stadium macam buat tak nampak saja apa yang berlaku diluar sana.

Padahal anak-anak kecil terpaksa berasak-asak ditengah-tengah lautan manusia. Hujan turun selebat-lebatnya pada jam 4.00 petang. Semua berada didalam risiko disambar petir atau pun lemas dipijak. Semua pihak yang tengok dari dalam stadium hanya memandang sinis hanya kerana mereka tersebut adalah penonton Kelantan yang sememangnya di anak tiri dalam segala hal.
Pada pukul 4.30 petang suasana tidak berubah, hujan makin lebat, penonton tiada pilihan selain menggoncang dan merempuh pagar. Pagar yang dirempuh akhirnya terbuka dan seramai kira-kira 5000 penonton bolos. Pada ketika itu, hanya ada 3 orang polis yang bertugas. Tidak seperti yang digembar-gembur kan dalam berita TV dan Radio sehari sebelum nya yang kira-kira 1500 polis akan bertugas. Disitulah “turning point” kesilapan terbesar yang berlaku, penonton yang masuk tanpa diperiksa oleh pihak pengurusan stadium, FAM, polis dan RELA, membawa segala-galanya.

Suka saya bertanya, siapa yang salah dalam hal ni dan siapa yang menjadi tuan rumah didalam perlawanan akhir ini? Pintu akhirnya berjaya ditutup kembali oleh pihak polis pada pukul 5.00 petang. Mulai daripada pukul 5.00 petang baru lah penonton yang berada diluar dibenarkan masuk melalui “official gate”. Tetapi apa yang menyedihkan, beg-beg tidak diperiksa. Ini tidak seperti Perlawanan Akhir Piala FA tempohari di mana beg-beg diperiksa dengan begitu rapi, air mineral berbotol tidak dibenarkan masuk. Tapi pada malam tersebut, bukan setakat tidak memeriksa botol air mineral, beg dan mercun, malah air mineral dijual terbuka di dalam stadium.

Tindakan pro-aktif dari pihak FAM dan Pengurusan Stadium Bukit Jalil perlu, berdasarkan pengalaman yang lepas semasa Pertandingan Akhir Piala FA dimana ianya juga membabitkan Pasukan Kelantan. Atau pihak FAM menunggu perkara ini berlaku dan akan menuding jari serta-merta kepada pihak KAFA.
Apa salahnya “official gate” dibuka seawal jam 3.00 petang untuk mengelakkan kejadian buruk berlaku. Bayangkan 85,000 manusia berada diluar stadium, dan pihak pengurusan Stadium bercadang membuka “official gate” pada pukul 5.30 petang. Kalaulah “official gate” dibuka seawal jam 3.00 petang maka ia memberi ketenangan kepada semua pihak yang terlibat. Pihak polis dan RELA akan mempunyai masa yang cukup untuk memeriksa penonton secara teliti dan ini akan mengelakkan kejadian membawa masuk mercun dan botol air.

Apa yang dilihat, pada pukul 8.45 malam di mana perlawanan sudah hendak bermula, beribu-ribu lagi penonton masih berbaris diluar. Di dalam hati setiap penonton yang berbaris tersimpan “eagerness” yang tinggi untuk menonton perlawanan tersebut. Ini menimbulkan “creating un-necessary tension” terhadap penonton yang masih berada diluar dikala wisel perlawanan dibunyikan. Kenapa perkara ini tiada langsung dibenak mereka-meraka yang bertanggungjawab menguruskan perlawanan ini.

Apabila penonton yang bolos akibat dari rempuhan pintu pagar tadi sudah berselerak di dalam stadium, apa lagi yang boleh dibuat oleh pihak pengurusan stadium, FAM dan polis. Mereka hanya menunggu untuk menyalahkan pihak lain. Pihak yang selalu disalahkan ialah KAFA.

Kejadian ini adalah 100% diluar kawalan KAFA. Pihak KAFA tidak boleh dipersalahkan kerana mereka bukan yang menguruskan stadium dan mereka juga bukan tuan rumah.

Memang semua pihak yang hadir termasuk saya sendiri tidak selesa dengan dentuman mercun yang tiada henti dari permulaan sehingga akhir perlawanan. “Semacam berada di Baghdad” kata pengulas sukan Zainal Abidin Rawop. Tetapi apakan daya, bak kata pepatah, membenteras lebih baik dari mengubatinya.

Sekarang, tiada pilihan lain, selain menyalahkan 100% kejadian ini kepada KAFA. Mereka akan didenda tidak kurang dari RM100,000, atau bermain stadium yang kosong atau tidak dibenarkan langsung dari menyertai MSL musim depan. Apabila dilihat dari sudut yang berbeza, “contribution” oleh penonton Kelantan dari segi kutipan tiket, kalau mengambil kira jumlah penonton 65,000 orang, RM 1,300,000 telah berjaya dikutip pada malam tersebut. Tidak termasuk penonton Kelantan yang membeli tiket yang dikhaskan kepada penyokong Negri Sembilan, dan tidak termasuk “consequences cost” seperti jualan jersi, cenderamata, makanan dan minuman pada hari tersebut. Penyokong Kelantan dan KAFA adalah pihak yang kalah dalam segala hal, walaupun kejadian ini boleh dibendung oleh pihak berwajib.

Saya sebagai pemerhati sukan ingin memberi gambaran tindakan yang diambil oleh FAM terhadap KAFA dilihat sentiasa berat sebelah. Contohnya kejadian membakar trak polis di luar perkarangan Stadium Kota Bharu, yang tiada kena mengena dengan penonton (peniaga yang bergaduh dengan polis), pihak KAFA juga disalahkan. KAFA didenda lebih RM100,000 dan tidak dibenarkan beraksi di stadium tersebut untuk beberapa perlawanan. Kerugian setiap perlawanan semasa beraksi di Kuala Lumpur juga ditanggung oleh KAFA.

Berbanding kejadian penonton masuk ke padang dan ingin menumbuk pengadil di Stadium Ismail Nasirudin Shah di Kuala Terengganu, pihak PBNT hanya didenda RM 5,000 sahaja. Kejadian lontar mercun terhadap pemain Selangor (T. Surendran) ketika meraikan jaringan oleh peminat Terengganu, PBNT hanya didenda RM 6,000 sahaja. Tahap keselamatan pagar stadium tersebut juga tidak melepasi tahap FAM, serta kualiti padang yang teruk seperti yang dikomen oleh jurulatih mereka sendiri (Ken Worden) dan Peter Butler, tetapi pihak FAM masih membenarkan perlawanan diadakan di Stadium tersebut. Kalau lah perkara ini berlaku di Kota Bharu, tindakan berlainan akan dilakukan. Kenapa tidak disuruh pasukan Terengganu beraksi di Kuantan yang mempunyai Stadium bertaraf antarabangsa? Kenapa FAM berdiam diri semasa kejadian memecah cermin kereta dan bas penyokong Kelantan di Perlis? Kenapa FAM berdiam diri apabila pemain Kelantan (Farisham) yang menunggu rawatan ditepi padang tercedera dibaling mercun di kepala oleh penonton Perlis ketika perlawanan separuh akhir tersebut, dimana ianya berlaku terang-terangan di saluran TV1 yang dipancarkan diseluruh Malaysia?

Kenapa dilihat “in-consistency” berlaku? Dilihat terdapat keputusan yang “bias” dan bertindak hanya untuk “pleased”kan pihak atasan sahaja. Kelemahan sendiri ditutup rapi. Harus diingat, fenomena bolasepak Malaysia kini kembali diwarnai kerana “turning point” yang dilakukan oleh pihak pengurusan KAFA yang menguruskan secara professional ala EPL dan sokongan peminat-peminat bolasepak Kelantan. Sehinggakan pihak pengurusan Tentera dan KL Plus juga berterima kasih kepada Kelantan kerana peningkatan hasil “gate collection” mereka semasa bertemu Kelantan di Stadium Selayang dan Cheras. Saya berharap pihak FAM membuat pertimbangan yang sewajarnya dan mengkaji dari segenap sudut sebelum menjatuhkan apa-apa hukuman terhadap KAFA.

Sekian, terima kasih.

Ir. Azizan Razak, Jurutera Professional,
Hp : 012-2050538


korang nilaikan sendiri . bukan penyokong kelantan nak tunjuk gedebe , tp setiap apa yang terjadi mesti bersebab .

kredit : kelate.net



Pendapat Aku: Kalau begini laaa sikap FAM , POLIS Dan PIHAK STADIUM BUkit JALIL. Aku RASA MeMANG PATUT KUALITI BOLA SEPAK NEGARA BERKEADAAN MACAM SEKARANG KERANA SIKAP ORANG-ORANG ATAS FAM YANG NAMPAK DUIT DAN SUKA MENYALAHKAN PIHAK YANG TIDAK BERSALAH. KAFA JUGAK YANG JADI MANGSA. MANAKALA PIHAK MEDIA SEMUA MCM HARAM. X SELIDIK . SENANG2 JE NAK SALAHKAN PIHAK KAFA. PRESIDEN FAM. DAN SUMA2 ORANG ATAS FAM SILA SEDAR DIRI. JANGAN SEBAB KAMU SEMUA GILA KUASA KAMU GADAIKAN KUALITI BOLA SEPAK NEGARA. BODOH KAH KAMU WAHAI ORANG-ORANG FAM?
OTAK LETAK KAT KAKI? STADIUM MANA YANG PENUH MACAM STADIUM KELANTAN? BAGITAU AKU? SEMUA MERAH KELILING PADANG. DALAM MEDIA SIBUK JE. BOLA SEPAK MALAYSIA DAH JATUH LAA. INI LAAA . TU LAA.. BILA BOLA SEPAK MALAYSIA MACAM ADA TENAGA KAMU ORANG-ORANG FAM NAK HANCURKAN PULAK BOLA SEPAK NEGARA SEBAB TAMAK DENGAN DUIT?

BOLEH KE AKU CAKAP YANG FAM NI LEMAH. GILA KUASA. TAK PROFESIONAL DAN PEROSAK BOLA SEPAK NEGARA?

MEMANG BOLEH. SEBAB ITU KENYATAANYA.. KALAU TAK MAMPU NAK URUS FAM SILA LETAK JAWATAN.. BANGGANG!!


MAJU BOLASEPAK UNTUK KELANTAN. KITA TENTANG HABIS HABISAN PUAK YANG BERSEKONGKOL DENGAN FAM YANG BODOH.






by:



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Thursday, November 12, 2009

Rukun Iman

View Comments

Rukun Iman ada enam (6) perkara :
Beriman kepada ALLAH SWT
Beriman kepada Malaikat-malaikat
Beriman kepada Kitab-kitab
Beriman kepada Rasul-rasul
Beriman kepada Hari Kiamat
Beriman kepada Qada dan Qadar




by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Rukun Islam

View Comments


(1) Mengucap dua kalimah syahadat

(2) Sembahyang lima waktu


(3) Berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan


(4) Menunaikan haji ke Baitullah (Mekah)


(5) Menunaikan zakat



marilah kita umat islam mematuhinya dan menjalankan kewajipan kita sebagai umat islam.




by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Rukun Negara

View Comments

1.Kepercayaan Kepada Tuhan

2.Kesetiaan Kepada Raja Dan Negara

3.Keluhuran Perlembagaan

4.Kedaulatan Undang-undang

5.Kesopanan Dan kesusilaan.



mari kita hayati.


by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, November 7, 2009

‘My Top 5 Treat List’

View Comments
Get rid with dell inspiron 13's



giving away a special coupon code 7ZQVQF2RLZRKW3 from Dell that would allow anyone who makes purchase of a Dell Inspiron 13 (S510701MY) with RM100 Instant Cash Redemption!!. This promotion is only available online or by calling us at 1800-88-0301. This coupon code expires on 10th Nov 2009.

so enjoy it.

from 5 i choose 1.

I only need 1 car to go where ever i want with my new dell Inspiron 13's. the price of the car is cheapest but have a good quality like dell Inspiron.. so how about you?







by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, November 6, 2009

Pelakon Nur Kasih -Tiz Zaqyah.

View Comments

NAMA: Tiz Zaqyah Abdul Razak

USIA: 21 tahun

TARIKH LAHIR: 25 Oktober 1988

ASAL: Kuala Lumpur

STATUS: Bujang

KARIER: Pelakon

PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

MULA BERLAKON: 2006

DRAMA: Gol & Gincu, Impian Illyana & Nur Kasih

TELEFILEM: Bernafas Dalam Lumpur & Puaka Topeng Putih

PERWATAKAN DIRI: Mesra dan Ceria

WATAK IMPIAN: Seram, psiko & gila


cukup terkejut apabila pelakon yang berwatak alim , sopan & berakhlak mulia rupanya. ibarat langit dgn bumi perangai sebenar mereka. aku x mau cakap banyak.. so aku buat kuar laa gambar ni.. aku dapat dari mana ntah.. aku pun da lupa.. judge sendiri laa k.




xyah laa sokong orang yang mcm ni.. diorang dapat duit hasil lakonan tu buat beli arak.. buat pegi tempat2 gini.. so pulaikan aja drama ni..


Benda mcm gini laa yang mencemarkan nama baik islam.. hanya berlakon je sebagai orang yang warak.. bila di luar.. parah jadinye.. ngak faham..


by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, November 1, 2009

picture taken using Omnia HD -Part 1

View Comments
i will upload 3 picture here as a sample..
Mood: Indoor Mood!!
Camera Mp : Using 5mp mood



drawing





model taman




model patung


wat do u think about Omnia HD picture qualities?






by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.