Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Friday, October 16, 2009

Design MaNneQuin

Diberi Tugasan untuk design Patung yang mempunyai atau boleh melakukan pergerakan seperti manusia. Bila dgr macam senang.. tapi ia memerlukan masa dan research yang mendalam.. Masa yang diberi adalah 2 minggu.



Bahan Asas yg digunakan:-

-Kayu * Kayu terpakai.
-Bolt & Nat * Beli
-Paku.
-Bolt & Join *ambik dari kereta. Beli.

Memandangkan aku punya Sketch patung tu xdak.. x tau letak mana. So aku letak je laa gambar patung yang da siap tu. Masa untuk menyiapkan patung tersebut hanya 2 hari.
Start keje dari kul 8.00pagi sampai kul 8.00 malam. rehat makan,minum, solat.

SCale bagi patung tu adalah 1:1 so kami cari org yg paling kecik.. nak jimat kos bahan katakan.
Kos Keseluruhan adalah RM120.00

Bolt & Join Rm 80.00
Paku & Bolt rm 20.00
Span Rm20.00

JUmLAH Rm120.00

So dari segi markah plak.. kumpulan kami lebih kepada research yg kami buat. Bahagian Badan Dikritik kerana berat.. Tu yang aku x paham.. dah kata nak macam manusia.. Badan Manusia bukan ringan.. Kalau badan ringan aku leh buat bagi dia stabil. senang. Kalau badan berat kena buat banyak kajian nak bagi dia stabil. so kami lagi hebat laa dari lecture kami.. Pengajaran yang kami dapat: pertahankan Design yang kita buat..

So ni laaa patung kami yang tgh prepare untuk Beraksi.'




Kita Sambung plak nati dengan Projek Seterusnya: Design Shelter




by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

2 comments:

  1. hu..nape ko pakaikan patung tu tudung ngan baju..seram siut tgk

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kena tutup aurat. :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.