Info from myblacklens.

Best view by using Mozilla Firefox ~ Semua Posting yang diterbitkan di blog ini adalah mengikut pandangan peribadi pemilik blog! semua kritik2 dan nasihat untuk kepentingan dan rujukan kita bersama..posting berkaitan agama adalah sebagai rujukan dan nasihat kepada diri b4ns sendiri. terima kasih.



Saturday, October 24, 2009

Samsung Omnia HD

View Comments
Setelah lama aku x merasa benda2 gini sejak ada gf.. kenape aku kecek gitu ohhh? duit aku habis kat cewek je laa kalau ada gf. adoiii; So hari rabu bapak aku call aku.. ni dialog ayah aku ngan aku..

trit.. tritt.. triit.. hp aku bunyi.. *time ni aku tgh jumpa cik untuk design shelter..

aku : hello
ayh: along kat mane ni ?
aku: ade je ni haa.. duk kat office lecture.. tgh discuss.. knape?
ayh: Ayah kat kedai hp ni haaa.. nak hp x? *terkejut aku time ni haa, tetiba je tanya..
aku: ohhh.. mau! mau ! sony ericsson 5mp ada?
ayh: x laa pilih mane satu nak.. N97 atau Samsung Omnia HD?
aku: huh!! umm.. mane elok?
ayh: x tau laa.. along nak yg mane?
aku: ntah laaa, samsung tu ok ke x?
ayh: ok gak 8mp. gambar lawa, 8gb builtin memory card.
aku: bape harga dia? dua2 hp tu.
ayh. N97 rm2300 gitu pastu samsung rm2400 gitu.
aku: along pening laa x tau nak ambik mane. jap nak gi tgk kat tenet.. sebab x pernah survey pun psal dua hp ni..
ayh : ok 10 minit ayh call balik..

aku duk search kat tenet ni haa pastu
lpas 10 minit.. trit trit trit...

ayh: haa mcm mane?
aku: ayah bli je laa yg mane elok..
ayh: ok .
aku: askum.
ayh: wsalam.

habis conversation ngan bapak aku.. ahahaha!! aku pun sambung jumpa cik..

hari khamis pun tiba!! so nak balik umah laa ni..

bapak aku pickup aku kul 6 ptg..

masuk je dalam kete.. umy ngan ayah aku ada..

senyap je aku.. x byk cakap.. cam xde pape..

duk dalam kete 5 minit kemudia.. ayah pun bersuara.. ni hp.. hehe..

waaa.. terkejut.. aku ingat x bli lagi.. rupanye da ada.. tgk2 ayah aku bli samsung Omnia HD.. siap bli sampul hp rm99 ngan memory card 8gb rm200.

harga hp rm2430.00 .. combine suma abis rm2700.00 gak laaa.. berpeluh aku pegang hp semahal tu.. adoii.. macam bermimpi je.. hahaha!!

ayah aku pun cakap.. simpan baik2 sebab harga dia sebiji laptop.. hilang nangis x bersuara.. huuu.. aku pun cakap laa. baik !!

so sampai skang aku tgh pkai.. tgh duk memahami HandPhone tu skang ni..hehe
kalau korang nak tgk specifications Hp tu korang leh click sini..




by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Tuesday, October 20, 2009

Design shelter .

View Comments
Tugasan baru sudah tiba.. iaitu design shelter.. haaa nak dipanjangkan citer.. shelter dia bukan bawah tanah seperti yg kamoo tgk dalam citer perang tu.. shelter ni macam khemah yang korang pakai masa camping..



ni lah contoh yang dah ada orang design.. tapi kami mmg xleh ambik design yang da ada dalam internet, cik tu mmg laju bab internet.. suma kena pangkah kalau ambik dlm tenet.

maksud shelter ni mcm tmpt yang selamat, tempat rehat & berlindung!!. konsep dia alam sekitar/semulajadi.. tetapi menggunakan teknologi terkini atau sesuai dgn zaman.
contoh di atas idea diambil dari sehelai daun.. contoh yang laennya sarang lebah, sarang semut, pokok, kiambang, dll..dan ape2 saje yg dipanggil alam semulajadi. fikir nye fikir.. x dapat2 lagi idea.. haaa pening dan jenuh!! sketch boleh je.. bila siap sketch..terfikir laak aku ,"mampu ke aku buat shelter gitu" haaa nak tau pe jawapan aku.. "mmg laa aku mampu" ada je modal, suma keje jalan.. hehe!! bajet untuk buat shelter ni.. paling banyak pun laa.. angaran aku dalam rm100 seorang.. that mean spend rm400 untuk satu shelter... 25hb oct ni kami nak pi lawat site.. site dia di kawasan air terjun. x pasti lagi air terjun mana. leh laa mandi skali.. haha!!




so design shelter yang btul2 aku suka x kuar lagi.. tgh pening. kalau aku x suka shelter tu.. ape lagi cik kakak sekalian.. mesti diorang x suka jugak... so tgh perah otak bagi kuar design yang giler2.. sape2 ada cadangan nak tolong ringankan beban.. sile2 lah hulurkan.. aku sudi menerimanya...

nati dah kuar design aku tu.. aku upload sketch dia kat cni.. ok.. sambung keje laa plak..
semangat nak mandi lebih tinggi dari semangat nak design shelter ni.. hehe.. doakan keselamatan aku semasa melawat site..amin.

assalamualaikum..

by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Sunday, October 18, 2009

troy -siamese fighting fish

View Comments
bosan sey. nasib baik kat umah ada gak benda nak buat bila balik. iaitu borak ngan troy!! ganti tempat tinggal dia, bagi makan. hooo.. sejam gak laa aku spend time ngan dia.
Dah lama aku x bela ikan ni.. last time aku bela ikan masa aku umur 12 tahun. time tu aku bela ikan dalam botol kaca je. kecik ruang untuk dia idup. bela byk ekor gak laa. sampai beranak pinak..Antara ikan yg aku bela dulunye ialah ikan batik (kat luar x tau ape nama dia),ikan batik ni ekor dia lawa mcm corak batik gitu.. dan ikan laga (siamese fighting fish) ikan ni suka gaduh kalau letak dalam satu tempat mesti ada yg mati.. so asingkan mereka, kesian lak bila tgk gitu..ikan ni cantik pada warnanye .Yang jantan warna mereka terhad je..dua atau tiga colour je, manakala yang betina lak berbagai warna antaranye, merah,biru, hijau, putih, hitam, kuning, pink, brown, purple dan byk lagi..

aku xde video ikan ni.. so aku bagi contoh je laa.. dalam video ni nati saat ke 00.18 kamoo akan nampak ikan batik lalu dekat ngan siamese fighting fish colour merah..



aku letak dia sekor dalam aquarium yg besar gak laa.. sebab xdak ikan lain da.. huhuhu!!
semua org mampu bela ikan ni laa kan.. sebab ikan ni x mahal, murah je k.. cuma korang kena bersihkan air sebulan sekali, sape malas mati laa ikan ni nati.. lagi satu jgn lupa bagi makan.. :) .

assalamualaikum..


by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Saturday, October 17, 2009

The TwilightSaga New Moon OST! 2009

View Comments


Track List:
1. Death Cab For Cutie - Meet Me On The Equinox 3:44
2. Band Of Skulls - Friends 3:09
3. Thom Yorke - Hearing Damage 5:04
4. Lykke Li - Possibility 5:06
5. The Killers - A White Demon Love Song 3:34
6. Anya Marina - Satellite Heart 3:33
7. Muse - I Belong To You (New Moon Remix) 3:12
8. Bon Iver & St. Vincent - Roslyn 4:49
9. Black Rebel Motorcycle Club - Done All Wrong 2:49
10.Hurricane Bells - Monsters 3:16
11.Sea Wolf - The Violet Hour 3:32
12.OK Go - Shooting The Moon 3:18
13.Grizzly Bear - Slow Life 4:21
14.Editors - No Sound But The Wind 3:48
15.Alexandre Desplat - New Moon (The Meadow) 4:09

Sound track dah kuar. cerita jejaka handsome dan perempuan cantik ni bila mau kuar. x sabar nak tgk citer ni.

aku ada full album ni. so sape2 yang nak nati aku bagi link/url katne nak download!!

sile request kat comment. !


by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Langkawi

View Comments

Tak perlu jambatan hubungi Langkawi

17/10/2009 7:01pm

LANGKAWI 17 Okt. — Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kerajaan tidak perlu membina jambatan untuk menghubungkan Pulau Langkawi dengan tanah besar kerana ia akan menyebabkan kesesakan kenderaan di pulau itu.
Katanya, jika terlalu banyak kenderaan masuk ke Langkawi akan menimbul kesesakan lalu lintas dan menjejaskan usaha menjadikan pulau itu sebagai destinasi pelancongan bertaraf antarabangsa.
"Tak perlu ada jambatan ke Langkawi kerana ia akan menyebabkan kesesakan,” kata beliau kepada pemberita di sini hari ini.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas permintaan Ketua UMNO Bahagian Langkawi Datuk Nawawi Ahmad yang menggesa agar kerajaan membina jambatan antara Pulau Langkawi dengan tanah besar melalui Kuala Perlis sebagai satu kemudahan untuk penduduk di pulau itu berulang alik ke tanah besar.
Nawawi berkata pembinaan jambatan itu adalah atas permintaan penduduk di pulau pelancongan itu kerana ia dapat menjimatkan masa dan kos pengangkutan.
Dr Mahathir berkata Langkawi akan membangun pesat sebagai sebuah destinasi pelancongan menarik kerana beberapa buah kampung seperti Kampung Perancis, Itali dan British telah diwujudkan.

*aku rasa kalau cam susah sgt nak nek feri tu. ape kata bina sistem keretapi bawah tanah kaaa.. leh transit dalam langkawi trus. jimat kos. cadangan je ni..






by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)

Friday, October 16, 2009

Design MaNneQuin

View Comments
Diberi Tugasan untuk design Patung yang mempunyai atau boleh melakukan pergerakan seperti manusia. Bila dgr macam senang.. tapi ia memerlukan masa dan research yang mendalam.. Masa yang diberi adalah 2 minggu.



Bahan Asas yg digunakan:-

-Kayu * Kayu terpakai.
-Bolt & Nat * Beli
-Paku.
-Bolt & Join *ambik dari kereta. Beli.

Memandangkan aku punya Sketch patung tu xdak.. x tau letak mana. So aku letak je laa gambar patung yang da siap tu. Masa untuk menyiapkan patung tersebut hanya 2 hari.
Start keje dari kul 8.00pagi sampai kul 8.00 malam. rehat makan,minum, solat.

SCale bagi patung tu adalah 1:1 so kami cari org yg paling kecik.. nak jimat kos bahan katakan.
Kos Keseluruhan adalah RM120.00

Bolt & Join Rm 80.00
Paku & Bolt rm 20.00
Span Rm20.00

JUmLAH Rm120.00

So dari segi markah plak.. kumpulan kami lebih kepada research yg kami buat. Bahagian Badan Dikritik kerana berat.. Tu yang aku x paham.. dah kata nak macam manusia.. Badan Manusia bukan ringan.. Kalau badan ringan aku leh buat bagi dia stabil. senang. Kalau badan berat kena buat banyak kajian nak bagi dia stabil. so kami lagi hebat laa dari lecture kami.. Pengajaran yang kami dapat: pertahankan Design yang kita buat..

So ni laaa patung kami yang tgh prepare untuk Beraksi.'




Kita Sambung plak nati dengan Projek Seterusnya: Design Shelter




by



JoomlArt.com - Joomla Professional Templates
letak iklan anda disini
letak iklan anda disini
Register Domain Serendah RM35.00 Di klserver.biz


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sila tekan Butang Like selepas membaca. :)
Related Posts with Thumbnails
Penafian: admin The Black Lens adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam laman blog ini.